fbpx
Сьогодні
20:40 31 Тра 2024

Україна посилює співпрацю з країнами Латинської Америки та Карибського басейну на міжпарламентському рівні, – нардеп

У Верховній Раді України створено нове міжфракційне об'єднання, що відповідатиме за співробітництво з країнами Латинської Америки та Карибського басейну. Таким чином Україна посилює співпрацю з цим регіоном, паралельно з роботою, що вже ведеться на рівні Президента України та Кабінету Міністрів.

Про це розповів народний депутат, заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко, йдеться на сайті Верховної Ради України.

«Країни Латинської Америки та Карибського басейну для нас надзвичайно важливі як частина Глобального Півдня. На жаль, за останні 30 років співпраця з державами цього регіону була епізодичною. Тільки минулого року Президент Володимир Зеленський побував у Латинській Америці, оновивши відносини. Також нещодавно з цього регіону повернулася потужна урядова делегація. Загалом держави Латинської Америки та Карибського басейну здебільшого підтримують Україну та принципи дії міжнародного права. Це відображається під час голосування в ООН, де тільки декілька дружніх до росії держав не підтримують Україну», – зазначив політик.

За його словами, країни цього регіону зараз динамічно розвиваються, там дуже багато молоді й у найближчі 30-50 років прогнозується значне соціально-економічне зростання.

«Ми зацікавлені у співробітництві з державами Латинської Америки та Карибського басейну, а міжпарламентський формат дозволить нам поглибити й розширити роботу, яка вже ведеться на рівні Президента й уряду. Постколоніальне минуле країн цього регіону перегукується з тими викликами, які постали сьогодні перед нами. Упевнений, що наша проактивна позиція дозволить нам перехопити в росії політичне домінування в цьому регіоні й дасть можливість зблизитися на політичному, економічному, культурному й гуманітарному рівнях із цими державами», – наголосив народний депутат.

Він додав, що Міністерство закордонних справ України днями представило комунікаційну стратегію роботи з державами Латинської Америки та Карибського басейну.

«Зараз в Україні перебуває велика делегація журналістів із регіону ЛАКБ, у них заплановані зустрічі на різних рівнях. Нам важливо достукатися через всі можливі майданчики до політиків, до суспільства цього регіону, щоб вони взяли участь у врегулюванні російсько-української війни, у Глобальному саміті миру, в імплементації української Формули миру», – підсумував парламентарій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: