fbpx
Сьогодні
15:55 31 Тра 2024

Польський кордон "штурмують" нелегали з Білорусі: за два дні зафіксували понад 300 спроб прориву

Фото: PAP

Нелегальні мігранти, які намагаються потрапити до Польщі з Білорусі, продовжують агресивно діяти проти польських силовиків на кордоні.

Про це інформує Підляський відділ прикордонної служби РП, передає Рубрика.

«За останні два дні в Підляському відділі прикордонної служби зафіксовано понад 300 спроб нелегального перетину кордону. Було кілька нападів на польські служби, а також затримано чергових кур'єрів. Декілька разів надавалася допомога іноземцям, які потребували медичної допомоги», – повідомляють польські прикордонники.

Зокрема 29 травня було зафіксовано 152 таких випадки, а 30 травня – 155 випадків.

«Агресивно налаштовані іноземці, які перебували за технічним бар'єром, кілька разів атакували польські служби. Внаслідок агресивних дій двоє військових зазнали поранень та були госпіталізовані», – повідомили прикордонники.

За їхньою інформацією, за два дні було затримано чотирьох кур'єрів за спроби перевезення 19 нелегальних мігрантів. Прикордонники також надали допомогу чотирьом іноземцям, які її потребували.

Як підкреслюється, від початку року через кордон з РБ до Польщі намагалися потрапити громадяни 35 країн світу.

Міністерство національної оборони Польщі в мережі X згодом уточнило, що жоден з військовослужбовців, які несуть чергування на кордоні, останнім часом не постраждав, а інформація про це, яка з'являється у ЗМІ, є «неправдивою».

Як передавало агентство, уряд Польщі хоче встановити з 4 червня на 90 днів буферну зону на кордоні з Білоруссю, де не можна буде перебувати стороннім особам, в яку увійдуть 27 населених пунктів прикордонної зони.

Уряд Польщі вирішив направити на кордон з Білоруссю додаткові сили після кількох інцидентів у вівторок уранці на кордоні, під час яких нелегальні мігранти поранили військового та двох прикордонників. Стан військового оцінюється як стабільно тяжкий. Прикордонники мають легкі поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: