fbpx
Сьогодні
Відео 15:37 31 Тра 2024

Мобілізація в Україні збільшилася після ухвалення відповідного закону, – Президент

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що мобілізація в Україні збільшилася після ухвалення відповідного закону.

Про це глава держави сказав на спільній пресконференції з учасниками третього саміту Україна — Північна Європа, цитує Рубрика.

Як відзначив президент, мобілізація в Україні не закінчувалась і є обов'язковою.

"Сьогодні реєстрація повинна бути обов'язковою. Це цифровізація цього процесу, щоб не було дуже багато різних реєстрів. Технологічно сьогодні є можливість зареєструватись кожній людини.Це не означає, що людина обов'язково йде на фронт", – додав він.

За його словами, усі хто має мобілізаційний вік, зобов'язані оновити свої дані. Сьогодні ж це зробили вже більше мільйона людей.

"Мобілізація як йшла, так і йде. Правда скажу, після закону вона, якщо чесно, збільшилась", – відзначив Зеленський.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні, який посилює мобілізаційні заходи. Кабінет міністрів останніми днями ухвалив пакет постанов, якими затверджуються порядки мобілізації та військового обліку.

Також повідомлялось, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: