fbpx
Сьогодні
15:21 31 Тра 2024

Литва готова відправити свої війська для тренувань в Україну, – Шимоніте

Литва готова направити свій військовий контингент для допомоги в підготовці військ на українській території.

Про це в інтерв'ю Bloomberg заявила прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте, пише Рубрика.

За словами Шимоніте, Литва готова відправити свої війська для тренувань в Україну у співпраці з іншими зацікавленими країнами. Она нагадала, що Литва допомагала з навчаннями українських військових ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, і між литовськими й українськими збройними силами існує давня співпраця.

"І ми тренуємо їх у третіх країнах, ми тренуємо їх у Литві. І якщо буде потрібно, можливо, тренуватимемо їх (українських солдатів – Ред.) також в Україні у партнерстві з країнами, які захочуть це зробити", – сказала литовська прем'єрка.

Шимоніте підкреслила, що необхідно робити все, щоб допомогти Україні, яка у війні проти РФ відстоює свій суверенітет і територіальну цілісність.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, незабаром Франція може спрямувати військових інструкторів в Україну, попри побоювання деяких союзників і критику з боку російської федерації. Париж може оголосити про своє рішення наступного тижня під час візиту президента Володимира Зеленського.

Ініціатива Макрона

Кілька місяців тому президент Франції Еммануель Макрон був першим західним лідером, який припустив можливість відправки західних військ в Україну.

Тоді глава французької держави назвав умови, за яких ця ініціатива може бути реалізована. Зокрема, відправка військ може відбутися в разі нового нападу росіян на Одесу або Київ.

Проте цими днями головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оголосив, що Франція вирішила направити своїх інструкторів до України.

Проте у міністерстві оборони Франції не підтвердили інформацію про відправлення своїх військових інструкторів до України. У відомстві зазначають, що це питання ще опрацьовують.

Зазначимо, що раніше Макрон анонсував візит Зеленського до Франції, який відбудеться 6 червня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: