fbpx
Сьогодні
10:40 31 Тра 2024

Китай відмовився від участі у саміті миру щодо України, – Reuters

English version here

Фото: З відкритих джерел

Китай вирішив не брати участь у Глобальному саміті миру щодо України, який відбудеться у Швейцарії в червні.

Про це пише Reuters з посиланням на чотири джерела, цитує Рубрика.

За даними видання, цього тижня Китай поінформував дипломатів про те, що хоче, аби конференція була визнана як росією, так і Україною. Також Пекін бажає рівноправної участі в саміті усіх сторін війни та «чесного обговорення всіх пропозицій».

За словами співрозмовників видання, Пекін відхилив запрошення, оскільки цих умов не було дотримано.

Офіційно Міністерство закордонних справ Китаю заявляло, що підтримує скликання «визнаної обома сторонами» мирної конференції «за рівноправної участі всіх сторін».

Як повідомлялось, Китай та Бразилія лише за участі росії підтримують конференцію щодо миру в Україні.

Проте Україна хоче, щоб Китайська Народна Республіка приєдналася до саміту, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня, оскільки Пекін має вплив на російську федерацію.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. росія не братиме участь у заході.

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак допустив участь росії в глобальному саміті миру, однак не на першій зустрічі.

Окрім того, 7 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у Глобальному саміті миру щодо України.

9 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що на Саміту миру, який відбудеться в червні у Швейцарії, країни-учасниці розглянуть низку основних питань, які стосуються війни в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: