fbpx
Сьогодні
11:20 31 Тра 2024

Генштаб підтвердив ураження ракетами "Нептун" поромної переправи й нафтового термінала в Краснодарському краї

Фото: російські Telegram-канали

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження ракетами "Нептун" в ніч на 31 травня поромної переправи та нафтового термінала порту "Кавказ" в Краснодарському краї росії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Генштаб ЗСУASTRA

"Ударна група угруповання сил і засобів Військово-Морських сил ЗС України уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту "Кавказ", що в Краснодарському краї рф. Це сталося на початку доби 31 травня – наступної ночі після того, як Сили оборони України влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого українського Криму, які курсували до порту "Кавказ" і використовувалися для військової логістики агресора", – йдеться у повідомленні.

Військові повідомили, що ураження по нафтовому терміналу в районі порту "Кавказ" було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплекса "Нептун".

Зазначається, що результати об'єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання, точність ураження цілей наразі дорозвідується.

Комплексна операція була проведена в координації з іншими складовими Сил оборони України. Зокрема, ударні БпЛА Сил оборони уразили ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю.

В Генштабі підкреслили, що так звана "сучасна" й "ефективна" російська протиповітряна оборона знову виявилася безсилою проти українських ракет та безпілотних систем і не змогла захистити важливі об'єкти, які використовуються для логістики та постачання армії рф.

За даними Telegram-каналу ASTRA, крім нафтобази "Таманьнефтегаз" у селищі Хвиля, були атаковані ще щонайменше 2 об'єкти, про які місцева влада не повідомила. Зокрема, внаслідок атаки на морський порт "Кавказ" загорілася насосна станція, а його співробітників було евакуйовано.

Крім цього, під атаку потрапила електропідстанція в хуторі Білий Темрюцького району, яка входить до складу так званого "енергомосту на Крим". Підстанція зазнала пошкоджень, але продовжила свою роботу.

Довідково: Порт Кавказ – п'ятий за вантажообігом порт Російської Федерації і другий за вантажообігом порт у Чорноморсько-Азовському басейні після порту Новоросійська.

Губернатор Краснодарського краю визнав сильну пожежу на нафтобазі: каже, що є постраждалі серед співробітників. Міноборони рф заявило про нібито збиття над територією Краснодарського краю 5 протикорабельних ракет і 29 дронів.

Нові удари сталися наступної ночі після того, як Сили оборони вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого Криму, які курсували до порту «Кавказ» і використовувалися для військової логістики рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: