fbpx
Сьогодні
Партнерський матеріал 13:20 30 Тра 2024

Три українські фахівці з протезування пройшли стажування у Німеччині

English version here

Фізичні терапевти Юрій Бублик та Ігор Яблонський і помічник протезиста Назар Чорненький були відібрані для навчання у Німеччині. Стажування тривало упродовж 3-х місяців: із 8 січня по 28 березня 2024 року в місті Дудерштадт.

Фонд BGV взяв на себе організаційні процеси та усі логістичні витрати, а перебування українців за кордоном профінансувала німецька некомерційна організація #WeAreAllUkrainians, йдеться на сайті фонду.

Під час війни, що триває в Україні, багато людей втрачають кінцівки. І попри те, що є потреба у великій кількості протезистів, цьому фаху навчають лише в трьох закладах вищої освіти. Проте їхніх випускників недостатньо, аби задовольнити потребу в таких спеціалістах.

"Наш Фонд отримав можливість відібрати та направити на навчання трьох спеціалістів із протезування на тримісячне стажування в німецьку компанію Ottobock. Ми сконтактували з українським реабілітаційним центром «Галичина», оскільки співпрацюємо з ними в межах програми з протезування українських військових.

Вони допомогли вибрати нам спеціалістів, які підійшли під усі вимоги компанії. Усі витрати на перебування українських фахівців під час навчання у Німеччині профінансувала німецька некомерційна організація #WeAreAllUkrainians. Фонд BGV взяв на себе усі організаційні процеси та покриття логістичних витрат", — розповідає директорка благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

За час навчання українські спеціалісти здобули навички: як правильно знімати мірки з ампутованих нижніх кінцівок, виготовляти протези, робити їх примірку й підгонку, працювати з ампутованими суглобами вище коліна та психологічно підтримувати пацієнта і членів його родини.

Процедура протезування — це доволі складний і тривалий процес, який складається з багатьох етапів. Спочатку у пацієнта мають загоїтися рани, тоді він має пройти курс реабілітації, після якого відбувається протезування. Надалі пацієнту протягом всього життя доведеться відвідувати протезиста для коригування протеза, зокрема через зміну ампутованої кінцівки, способу життя, фізичної форми тощо. Саме тому потреба у протезистах ще довго лишатиметься актуальною навіть після закінчення війни.

Три українські фахівці з протезування пройшли стажування у Німеччині

Нагадуємо, що Ottobock є всесвітньо відомим лідером у сфері виготовлення та встановлення сучасних інноваційних протезів, ортезів, екзоскелетів та колісних крісел:

Про те, яким було навчання, читайте детально у матеріалі медіа рішень «Рубрика»: Три місяці — один блискавичний курс: як українські фахівці навчаються протезування за кордоном

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: