fbpx
Сьогодні
Фото 22:01 30 Тра 2024

За 300 км від українського кордону окупанти на аеродромі розпочали зводити захисні ангари

Фото: Х / MilitaryAviationInUa

Для захисту авіації від ударних безпілотників та ракет із касетною бойовою частиною окупанти почали розбудовувати ангари на аеродромі за 300 км від російсько-українського кордону.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відповідні світлини, які були опубліковані в соцмережі Х.

Як видно з супутникових фото, будівництво нових ангарних споруд відбувається на аеродромі Мариновка, який розташований у Волгоградській області російської федерації за 300 км від кордону з Україною.

На знімку можна помітити 12 нових ангарів, які є укриттям для:

  • фронтових бомбардувальників Су-24
  • винищувачів-бомбардувальників Су-34.
захисні ангари дя авіації росія

Фото: Х / MilitaryAviationInUa

На росії вважають, що розбудова таких аеродромних ангарів має забезпечити захист літаків від прильоту ударних безпілотників, а також від суббоєприпасів балістичної ракети ATACMS.

Окремо треба зазначити, що використання ангарів також не дозволить супутникам та іншим оптичним засобам виявлення дізнатися, порожній ангар чи там стоїть літак.

захисні ангари дя авіації росія

Фото: Х / MilitaryAviationInUa

На цей час невідомо, з яких саме матеріалів зроблені ангари. Однак судячи з їх вигляду, ймовірно, вони з мінімальним захистом від уламків.

Раніше для захисту авіації, на території рф вже встановлювали укриття, які обшивалися профільованими листами. Використання профільованих листів для створення ангарів не дають потрібного захисту від уламків, оскільки мають невелику товщину.

Треба зазначити, що через відсутність спеціалізованих стаціонарних залізобетонних укриттів, російська авіація продовжує зазнавати втрат від ударів дронів та ракет.

Що відомо про атаки на військові аеродроми рф

Нагадаємо, що 14 травня українські Сили оборони завдали ударів по російських військових об'єктах, у результаті яких були знищені елементи зенітно-ракетної батареї C-400 на аеродромі Бельбек, включаючи радар та пускові установки. А ще щонайменше два літаки МіГ-31БМ були знищені на землі.

Окрім того, 27 квітня в СБУ підтвердили атаку їхнього БПЛА на військовий аеродром і два НПЗ у Краснодарському краї.

Як писала Рубрика, у ніч 5 квітня безпілотники атакували військовий аеродром Морозовськ у Ростовської області російські "сили ППО" нібито знищили понад 40 цілей.

До того ж у грудні 2023 по цьому ж аеродрому було завдано удару БПЛА. Мінімум один літак отримав ушкодження.

Також серпні минулого року внаслідок атаки дронів на аеродром Сольці у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник ЗС рф. Як відомо, у росії не залишилося інженерно-технічної бази для нового будівництва таких стратегічних літаків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: