fbpx
Сьогодні
11:11 30 Тра 2024

Вироблятиме 155-мм артснаряди для України: в США відкрили збройовий завод

English version here

Фото: З відкритих джерел

У Мескіте, штат Техас, армія Сполучених Штатів відкрила новий завод із виробництва артилерійських снарядів. Щомісяця завод вироблятиме близько 30 тисяч снарядів для 155-міліметрових гармат, які мають вирішальне значення для воєнних дій України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на The New York Times.

Щоб забезпечити постачання артилерійських розрахунків України, Пентагон минулого року поставив за мету виробляти 100 тисяч снарядів на місяць до кінця 2025 року.

Ця мета є майже десятикратним збільшенням виробництва в порівнянні з тим, що було кілька років тому.

Заводи у Скрентоні та Вілкс-Баррі, штат Пенсільванія, разом виробляють близько 36 тисяч снарядів на місяць. Нове підприємство General Dynamics у Мескіте, штат Техас, після виходу на повну потужність вироблятиме 30 тисяч одиниць продукції на місяць.

Очікується, що оборонна фірма IMT із Огайо компенсує різницю.

Довідка про новий завод

Підприємство вартістю понад 500 млн доларів було профінансовано за рахунок додаткових витрат на 2022 і 2023 фінансові роки і включає передові виробничі технології та автоматизацію для виробництва металевих деталей великого калібру.

Менше року тому околиці тут, у Північному Техасі, були просто брудне поле. Але завдяки мільйонам доларів Конгресу американська оборонна фірма General Dynamics спромоглася відкрити завод приблизно через 10 місяців після початку будівництва.

Навіть коли на заводі в Мескіте завершувалося будівництво першої виробничої лінії з виробництва 155-міліметрових снарядів, робітники вже облаштовували другу лінію у тому самому будинку.

Завод у Мескітіе створить близько 350 робочих місць у місцевій економіці, коли наступного року вийде на повну виробничу потужність.

Ще один завод з виробництва снарядів будується зараз у Камдені, штат Арканзас. Крім того, Пентагон планує відкрити на військовому заводі в Айові другу лінію з виробництва снарядів і частково відкрити завод у Парсонсі, штат Канзас.

Міністерка армії США Крістін Вормут підкреслила важливість цього об'єкту, відзначивши роль заводу у зміцненні національної оборони шляхом збільшення виробництва.

"Робота, яка виконується на цих виробничих потужностях, безпосередньо сприяє обороні нашої країни і робить нас сильнішими", – заявила Вормут на церемонії відкриття.

Снаряди для України

Попит на 155 мм артилерійські снаряди різко зріс після вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Але запаси союзників для їхньої власної оборони були вичерпані.

Тому повідомлялось, що найближчим часом Фінляндія почне виробництво артилерійських боєприпасів для України.

Нагадаємо, що німецький збройовий концерн Rheinmetall виграв велике замовлення на 155-мм артилерійські боєприпаси для України; замовник – неназвана країна НАТО.

Також повідомлялось, що перша партія артилерійських снарядів у межах чеської ініціативи надійде до України "найближчими днями".

Окрім того, в Україні значно зросло виробництво снарядів, проте Київ, як і раніше, в основному покладається на поставки партнерів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: