fbpx
Сьогодні
Відео, фото 08:25 30 Тра 2024

У Харкові під ворожий удар вночі потравив об'єкт критичної інфраструктури, а в області росіяни зруйнували історичну пам'ятку

English version here

Фото: Телеграм /Олександр Гололобов

Цієї ночі у Харкові під удар росіян потравив об'єкт критичної інфраструктури одного з районів міста. А у селищі Мала Данилівка Харківської області російські загарбники знищили ракетами манеж Харківського зооветеринарного інституту.

Про це передає Рубрика з посиланням на Telegram Харківського міського голови Ігоря Терехова та на Telegram-канал голови Малоданилівської громади Олександра Гололобова.

Харків

Вночі у Харкові та районі пролунала серія вибухів через російські удари. Це відбувалося на тлі повітряної тривоги, оголошеної в Харківській області та в багатьох інших регіонах.

Як розповіли пізніше в Харківській ОВА, цієї ночі російські загарбники завдали щонайменше 5 ударів, і частина з них була по населених пунктах Харківського району.

В мерії зазначили, що дані щодо можливих постраждалих внаслідок обстрілу наразі уточнюються.

"Був удар по критичній інфраструктурі одного з районів міста. Інформація щодо постраждалих уточнюється", – розповів Терехов.

Згодом начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив у своєму Telegram о 02:50, що "на цю хвилину – без постраждалих".

"Інформація щодо руйнувань уточнюється", – додав чиновник.

Але пізніше він розповів, що за оновленою інформацією, постраждалі є.

"Двоє людей отримали осколкові поранення, одна – гостра реакція на стрес. Пошкоджені вікна житлових будинків, виникла пожежа на обʼєкті газової інфраструктури", – розповів глава ОВА.

Мер Терехов уточнив, що у Харкові на місці "прильоту" сталася пожежа. Крім того, був перебитий газогін.

"Постраждали й навколишні будинки – бачимо багато вибитих вікон. Вранці буде поквартирний обхід – дізнаємось детальніше. На місці працюють усі відповідні служби та волонтери", – написав він.

Мер Харкова згодом оновив дані та повідомив про чотирьох постраждалих через нічний ракетний удар.

"Внаслідок нічного прильоту маємо 4 постраждалих", – написав він у Telegram о 03:52.

Мала Данилівка Харківської області

В ніч на 30 травня близько 2:00 агресор атакував п'ятьма ракетами ЗРК С-300 об'єкти інфраструктури та житловий масив Малоданилівської громади у Харківськівській області.

Фото: Телеграм /Олександр Гололобов

Фото: Телеграм /Олександр Гололобов

Постраждав житловий мікрорайон, магазини, медичний заклад, приміщення бібліотеки, спортивної школи. Без вікон опинилися понад 100 квартир.

За словами керівника Малоданилівської громади Харківської області Олександра Гололобова, у громаді було щонайменше 4 вибухи.

Фото: Телеграм /Олександр Гололобов

Російські загарбники також знищили ракетами манеж Харківського зооветеринарного інституту.

"Війна з конями, козами, свинями, кролями та коровами. Історична пам'ятка, місце де кувалися майстри спорту, навчалися діти та просто відпочивали мешканці повністю зруйноване", – написав він.

Гололобов також оприлюднив відео наслідків влучань. Судячи з кадрів, ракетний удар було завдано по манежу Харківського зооветеринарного інституту.

Нічна атака на Україну 30 травня

Загалом по Харкову й області армія РФ випустила 8 ракет з території Бєлгорода. Внаслідок обстрілу в місті постраждали чотири особи.

Додамо, що цієї ночі агресор запускав крилаті ракети з бомбардувальників Ту-95 з району міста Енгельс. Усі ракети були націлені на район міста Старокостянтинова Хмельницької області.

Нагадаємо, у Харкові завершили пошукові роботи після атаки росіян по "Епіцентру". Поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: