fbpx
Сьогодні
15:20 30 Тра 2024

Справа про експорт нелегального зерна: на Одеській митниці БЕБ проводить обшуки

На Одеській митниці та її постах Співробітники БЕБ проводять обшуки. Слідчі дії проводять у справі про експорт нелегального зерна.

Про це повідомили РБК-Україна джерела у силових структурах, передає Рубрика.

"Прямо зараз БЕБ проводить обшуки на Одеській митниці та на її митних постах. Вилучають документацію, пов'язану з експортом та службову митну документацію", – зазначають джерела.

Детективи Бюро економічної безпеки вручають підозри та клопотання про тримання під вартою працівникам митниці, які залучені до схеми експорту нелегального зерна.

Як повідомляється, відомо вже про чотирьох службових осіб митниці, які отримали підозри.

Слідчі дії тривають.

Довідка

Нагадаємо, що у лютому 2023 року Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань оголосили про початок масштабної спецоперації. Правоохоронці проводили обшуки та перевірки по усій вертикалі митниці.

Того ж місяця СБУ повідомила, що викрила корупційні схеми на митницях у Чернівецькій та Одеській областях. До схем були причетні керівники митних постів.

Це не поодинокий випадок корупційних зловживань серед представників митній. На тій же Одеській митниці викрили чиновника, який допомагав ввозити незадекларовану готівку. Натомість він вимагав "відкати".

Тоді Арахамія анонсував звільнення всього керівного складу митниці.

Тоді Арахамія повідомив, що тогодня відбулися:

"Країна під час війни буде змінюватися. Якщо хтось не готовий до змін, то держава сама прийде і допоможе їм змінитися", – наголосив глава фракції.

Згодом про плани звільнення керівництва Державної митної служби повідомили і два депутати Верховної Ради – Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: