fbpx
Сьогодні
11:40 30 Тра 2024

Не два: про затоплення ще одного катера вночі у Керчі повідомили росЗМІ

Фото: t.me/astrapress

Унаслідок ракетної атаки на тимчасово окупований Крим у ніч проти 30 травня затонув лоцманський катер "Мечта".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал ASTRA.

"Сьогодні вночі, 30 травня, на Керченській поромній переправі уламки збитої ракети пошкодили лоцманський катер "Мечта", – йдеться у повідомленні.

Так, за даними джерел ASTRA в екстрених службах окупованого півострова, катер зазнав аварії і затонув. При цьому стверджується, що нібито члени екіпажу встигли залишити судно та не постраждали.

Довідка про "Мечту"

28 жовтня 2021 року Азово-Чорноморська басейнова філія "Росморпорту" придбала лоцманський катер "Мечта". Катер проекту 1459 року виготовлений у 1985 році на Ленінградському ССЗ "Пелла" і став сьомим лоцманським судном філії.

Згідно з відкритими даними, катер "Мечта" являє собою сталеве однопалубне судно зі уступом у носі, одноярусною рульовою рубкою і з кормовим розташуванням дизельних двигунів.

Лоцманські катери даного проекту можна експлуатувати у зимових умовах із товщиною битого льоду не більше 30 см.

Знищення ворожих катерів "Тунець"

Українські спецслужби постійно проводять спецоперації на території тимчасово окупованого Криму.

Зокрема, в ніч на 30 травня, ГУР знищило два російські катери типу "Тунець". Під час атаки РФ 32 рази підіймала в небо бойову авіацію – шість літаків та два вертольоти.

Під час атаки ГУР використало морські дрони Magura V5.

Нещодавно голова ГУР Кирило Буданов розповів, незабаром над звичайними кораблями будуть домінувати морські дрони Magura V5: БпЛА модернізуються вже зараз.

"Системи модернізуються. Технології освоюються. З'являються нові технології. Тож з часом ми побачимо, мабуть, повну домінацію безекіпажних морських суден над звичними бойовими кораблями. Як мінімум, у закритих акваторіях або напівзакритих, як Чорне море, Середземне море тощо. Це – точно шлях розвитку", підкреслив глава ГУР.

Буданов додав, що Magura V5 дають реальний результат.

"Третина знищеного бойового потенціалу Чорноморського флоту РФ – це максимально пристойний показник", – зазначив голова ГУР.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: