Плетенчук заявив, що після тривалої паузи ворог знову почав штурмувати острів Нестрига

Війська російської федерації після тривалої паузи знову пішли на штурм острова Нестрига на лівобережжі Херсонщини.

Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Рубрика.

За словами Плетенчука, Нестрига має тактичне значення, оскільки не дозволяє росіянам наближатися до позицій українських військ.

"На жаль, можемо констатувати наявне загострення на лінії бойового зіткнення", — сказав він, зазначивши, що росіяни увесь час акумулювали свої сили для нападу.

За минулу добу було зафіксовано сім спроб штурмів на лівобережжі Херсонщини, з них 6 — на Кринки.

Загалом за день росіяни намагалися штурмувати 19 разів, 12 з них — на Оріхівському напрямку, найбільше — у районі Старомайорського Донецької області.

Плетенчук вважає, що таке загострення на фронті пов'язане із підготовкою до Саміту миру у Швейцарії.

"Це для росіян традиційний спосіб інструментарію їхньої геополітики. В принцип", — підкреслив він, додавши, що таким чином росіяни намагаються посилити свої позиції та схилити до переговорів.

Фото: скриншот з мапи DEEPSTATEMAP.LIVE

Зазначимо, що 28 квітня головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на Херсонському напрямку українським підрозділам вдалося просунутися в районі Великанського і встановити контроль над островом Нестрига.

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції на лівому березі Херсонщини, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму.

Так в Козачих Лагерях на лівобережжі Херсонської області знову майорить український прапор. Його підняли морські піхотинці однієї з бригад, таким чином давши відповідь на ворожу ІПСО про те, що ЗСУ "вийшли з Кринок".

Зазначається, що на лівобережжі з Кринок не повертається 60-70% штурмових груп ворога, тому окупанти змушені підтягувати ресурси з тилу.

Українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках. Окрім того, військові розповідали, чому на лівобережжі Херсонщини важливо розширювати плацдарм.

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляла, що кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінюється у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

Свіжі дописи

  • Новини

Жодних змін: США не скасовуватимуть обмеження на удари по росії після обстрілу “Охматдиту”

США не зніматимуть обмеження для українських військових щодо ударів по росії американською зброєю. Про це… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Цьогорічний червень став найспекотнішим за всю історію спостережень

Європейський центр з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) повідомив, що цьогорічний червень… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Атаки українських військових на лінії постачання сповільнили окупантів на Харківщині, – WP

Атаки Сил оборони на лінії постачання окупантів призвели до браку їжі, води та боєприпасів у… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Обстріл київських лікарень 8 липня потрібно розслідувати як воєнний злочин, – Білий дім

Старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер відреагував на російські удари 8 липня по… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Кількість загиблих від обстрілу Києва зросла до 27 осіб

У результаті російського ракетного удару по Києву загинули 27 людей, серед яких троє дітей. Ще… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Наше завдання – зберегти й посилити міцність наших держав: Зеленський під час зустрічі з українською громадою в Польщі

У Варшаві Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади –  волонтерами, медиками, педагогами, громадськими… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.