fbpx
Сьогодні
13:59 30 Тра 2024

Плетенчук заявив, що після тривалої паузи ворог знову почав штурмувати острів Нестрига

facebook.com/Taclbery)

Війська російської федерації після тривалої паузи знову пішли на штурм острова Нестрига на лівобережжі Херсонщини.

Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Рубрика.

За словами Плетенчука, Нестрига має тактичне значення, оскільки не дозволяє росіянам наближатися до позицій українських військ.

"На жаль, можемо констатувати наявне загострення на лінії бойового зіткнення", — сказав він, зазначивши, що росіяни увесь час акумулювали свої сили для нападу.

За минулу добу було зафіксовано сім спроб штурмів на лівобережжі Херсонщини, з них 6 — на Кринки.

Загалом за день росіяни намагалися штурмувати 19 разів, 12 з них — на Оріхівському напрямку, найбільше — у районі Старомайорського Донецької області.

Плетенчук вважає, що таке загострення на фронті пов'язане із підготовкою до Саміту миру у Швейцарії.

"Це для росіян традиційний спосіб інструментарію їхньої геополітики. В принцип", — підкреслив він, додавши, що таким чином росіяни намагаються посилити свої позиції та схилити до переговорів.

Фото: скриншот з мапи DEEPSTATEMAP.LIVE

Зазначимо, що 28 квітня головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на Херсонському напрямку українським підрозділам вдалося просунутися в районі Великанського і встановити контроль над островом Нестрига.

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції на лівому березі Херсонщини, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму.

Так в Козачих Лагерях на лівобережжі Херсонської області знову майорить український прапор. Його підняли морські піхотинці однієї з бригад, таким чином давши відповідь на ворожу ІПСО про те, що ЗСУ "вийшли з Кринок".

Зазначається, що на лівобережжі з Кринок не повертається 60-70% штурмових груп ворога, тому окупанти змушені підтягувати ресурси з тилу.

Українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках. Окрім того, військові розповідали, чому на лівобережжі Херсонщини важливо розширювати плацдарм.

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляла, що кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінюється у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: