fbpx
Сьогодні
Відео 19:46 30 Тра 2024

ОТУВ "Харків": українські Сили оборони контролюють 70% Вовчанська

Українські Збройні сили контролюють 70% Вовчанська у Харківській області, в місті тривають вуличні бої.

Про це розповів речник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх в етері "УП. Live"

"Збройні сили України зараз контролюють більшу частину міста. Можемо зараз говорити про 70% контролю над містом. Тривають вуличні бої", повідомив військовий.

Нагадаємо, що поліціянти, які беруть участь в обороні Вовчанська, поділилися кадрами протистояння з російськими окупантами.

Бійці наголошують, що бої за місто на Харківському напрямку не зупиняються ні на мить.

Окупанти хочуть взяти Вовчанськ під свій контроль, але зустрічають потужний відпір Сил оборони. Ворожі сили намагаються закріпитися в будинках, але зокрема воїни штурмового полку "Цунамі" бригади Нацполіції "Лють" не дають так просто це зробити. Українські бійці відтісняють противника та зачищають від загарбників будинок за будинком.

30 травня головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що противник продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча – Липці та в районі Вовчанська, шляхом перекидання додаткових полків і бригад з інших напрямків та з полігонів.

Втім, на думку головкома, цих сил зараз недостатньо для повномасштабного наступу і прориву української оборони на Харківському напрямку.

Ситуація на Харківському напрямку

В ISW зазначили, що росіяни наразі надають пріоритет захопленню Вовчанська, оскільки це, ймовірно, одна з тактичних цілей першої фази наступальних операцій на півночі Харківської області, що залишилися.

24 травня президент Зеленський повідомив, що Силам оборони України вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти. Мова йде про Харківську область.

Окрім того, Глава держави 25 травня зауважив, що понад 2 тижні тому відбувся у напрямку Харкова прорив російсько-окупаційних військ, який закінчився військовими жертвами 1 до 8, один українець на вісім росіян.

У Генштабі також додали, що українські оборонці на Харківському напрямку штурмовими діями відтісняють ворога від переднього краю оборони, на окремих ділянках мають успіх.

Своєю чергою в ISW вважають, що передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх рф на півночі Харківської області: в результаті наступ став провальним.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: