fbpx
Сьогодні
10:48 30 Тра 2024

На Хмельниччині через ворожу атаку частково знеструмлене одне з міст

Фото: PIXABAY

У ніч проти 30 травня російська армія атакувала Хмельницьку область. Одне з міст частково залишилося без світла. У Повітряних силах пояснили, чому не вдалося збити всі ракети під час атаки.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram голови Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, "Хмельницькобленерго".

"Через ворожу атаку в одному з міст області частково відключено електропостачання. Усі відповідні служби працюють, вживаються заходи з відновлення електроенергії", – розповів Тюрін.

Крім того, в Хмельницькій області є знеструмлення і через негоду.

"Через пориви вітру та зливи є аварійні пошкодження електромереж. Станом на 08:00 електрична енергія частково відсутня у 18 населених пунктах, в 13 – відсутня повністю", – розповіли у "Хмельницькобленерго".

Загалом близько 4 тисяч споживачів не мають змоги використовувати світло.

Енергетики, незважаючи на погодні умови, усувають наслідки негоди та відновлюють розподіл електричної енергії. А от планові відключення електроенергії 30 травня на території України не заплановані.

Як повідомлялось, вночі російські загарбники завдали по Україні комбінований повітряний удар. Зокрема, в межах Хмельницької області сили ППО знищили понад 10 ворожих цілей.

Загалом Силами ППО ЗСУ цієї ночі було збито 7 крилатих ракет та 32 "Шахеди".

У Повітряних силах пояснили, чому не вдалося збити всі ракети під час атаки.

"Цієї ночі працювали підрозділи радіоелектронної боротьби, також мобільні вогневі групи, зенітні ракетні війська, які знищили 7 з 11 ракет. Напередодні нам вдавалося ліквідовувати і більший відсоток збитих цілей", – сказав речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За словами речника, причиною не 100% ефективності роботи протиповітряної оборони є дефіцит засобів.

"Основне питання – це дефіцит засобів протиповітряної оборони. Нам доводиться маневрувати своїми наявними силами і засобами, аби відбивати атаки, оскільки досить часто противник застосовує з різних точок, місць пусків свої ударні як безпілотники, так і ракети", – пояснив Євлаш.

Повітряна атака 30 травня

У ніч проти 30 травня росармія спочатку запустила під час чергової повітряної атаки по Україні ударні безпілотники типу "Шахед" кількома групами, а пізніше – вдарила балістикою та крилатими ракетами зі стратегічних бомбардувальників.

Через ворожу повітряну атаку цієї ночі пролунали вибухи у Дніпрі та передмісті, у Харкові та районі, а також у Хмельницькій області.

Відомо, що внаслідок російського ракетного обстрілу в Харкові постраждали чотири особи, під удар потрапив об'єкт критичної інфраструктури, були пожежі в облцентрі та районі.

Пізніше з'явилося відео і фото із наслідками ворожого ракетного удару по селищу Мала Данилівка Харківської області, де була знищена історична пам'ятка.

Додамо, що у Хмельницькій області ціллю ворога було, зокрема, місто Старокостянтинів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: