fbpx
Сьогодні
Фото 19:36 30 Тра 2024

Рішення для відбудови: у миколаївському ліцеї відкрили сучасне укриття для понад 1000 учнів

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація

У Миколаївському ліцеї №55 відкрили сучасне укриття на 900 квадратних метрів, відтепер у цьому навчальному закладі діти зможуть навчатись офлайн.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Миколаївську обласну адміністрацію.

У чому проблема?

"В умовах сьогодення наші діти зіштовхуються з безліччю перешкод на шляху до знань. Обстріли, відключення електроенергії, повітряні тривоги – це все справляє негативний вплив на їх інтерес у сфері навчання.

Тому ми докладаємо максимум зусиль, щоб забезпечити навчальні заклади відповідними безпековими умовами та підтримати дитячу жагу бути освіченими", – зазначив заступник начальника ОВА.

Від початку повномасштабної війни ліцею пощастило залишитись майже неураженим. Утім, через відсутність бомбосховища діти змушені навчатися здебільшого у дистанційному форматі.

"Діти мріють повернутися до колись буденних радостей у режимі "наживо": дискусій про тореадорів із Васюківки на укрлітівських уроках, ігор у Kahoot! на математиці, обговорень свіжих ТікТоків у колі однокласників, за якими дуже скучили.

Через обмеженість бюджетних можливостей ліцею для забезпечення повноцінного доступу дітей до освіти не вистачає лише укриття", – наголошують у фонді.

Яке рішення?

Як повідомляють у фонді, рік тому команда savED започаткувала літню кампанію, яку символічно назвали "До школи знов".

30 травня, в одному із навчальних закладів Миколаєва відкрили сучасне укриття, відремонтоване та облаштоване за підтримки благодійного фонду savED та його партнерів.

Як це працює?

"Ми зробили в укритті якісний ремонт, облаштувати декілька окремих освітніх просторів з меблями, технікою, якісним освітленням та вентиляцією, аби перебувати в укритті було комфортно та безпечно. Одночасно тут можуть перебувати понад 500 учнів", зазначила співзасновниця благодійного фонду savED Анна Новосад.

Миколаїв школа

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація

За її словами, це укриття налічує майже 900 квадратних метрів освітніх просторів, які слугуватимуть учням та педагогам ліцею за повноцінну "підземну школу", аби навчання можна було продовжити й під час тривог.
Миколаїв школа

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація

"Завдяки нашим партнерам темний підвал нам вдалось перетворити на повноцінну "підземну школу", аби понад тисяча дітей могли не просто повернутися за парти, але й змогли продовжувати навчатися навіть під час частих і затяжних миколаївських тривог", – зазначила Новосад.

Миколаїв школа

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація

Ще 4 мільйони гривень додала благодійна організація Шона Пенна CORE Response. Понад мільйон гривень зібрала освітянська спільнота Львова та близько 800 тисяч гривень на меблі додав сервіс із пошуку авіаквитків kiwi.

На цей час укриття в ліцеї №55 – найбільше в Україні серед закладів освіти Миколаєва.

В ньому зробили якісний ремонт, облаштувати:

  • декілька окремих просторів із меблями,
  • технікою,
  • якісним освітленням,
  • вентиляцією, аби перебувати в укритті було комфортно та безпечно.
Миколаїв школа

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація

"Завдяки підтримці людей, які долучилися до збору на відбудову укриття та нашій спільній роботі з партнерами, учні 55 ліцею зможуть навчатися під час повітряних тривог не у темному, тісному підвалі, а у світлому, просторому та функціональному приміщенні.

Вже першого вересня більше тисячі учнів ліцею зможуть нарешті повернутися до навчання у школі, дружити, спілкуватися, вчитись взаємодіяти, а не бачити один одного лише онлайн. І хоч як би мені не подобалось оновлене укриття, я все ж сподіваюсь, що працівникам ліцею та учням користуватись ним доведеться не часто", – відзначила Виконавча директорка CORE Response в Україні Ліана Хоровицька.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: