fbpx
Сьогодні
13:10 29 Тра 2024

Заступник міністра фінансів США Адейємо прибув з візитом до України

English version here

Заступник міністра фінансів США Воллі Адейємо в Києві. Фото: Телеграм / Посольство США в Україні US Deputy Treasury Secretary Wally Adeyemo in Kyiv. Photo: Telegram / US Embassy in Ukraine

29 травня до Києва із візитом прибув заступник міністра фінансів Сполучених Штатів Воллі Адейємо.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

Зазначають, що Воллі Адейємо планує зустрітися з українськими високопосадовцями, щоб обговорити підтримку України з боку США.

"Ми раді вітати заступника міністра фінансів США Воллі Адейємо в Києві, де він зустрінеться з високопосадовцями, щоб обговорити підтримку України з боку США, наші наступні кроки щодо посилення санкцій та зусилля, спрямовані на отримання прибутку від заморожених російських активів", наголосили у повідомленні.

Що відомо про останню військову допомогу Україні від США

Під час візиту до Києва 15 травня держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосив про виділення додаткових двох мільярдів доларів допомоги Україні.

А 14 травня державний секретар Ентоні Блінкен нагадав про надання нового пакета воєнної допомоги на $400 млн.

Також 24 травня США оголосили про надання додаткової військової допомоги Україні у війні з росією в розмірі 275 мільйонів доларів.

Напередодні американське видання Associated Press розповідало, що до нового пакета військові допомоги від США можуть увійти високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, а також артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм.

Цей пакет допомоги від Штатів стане четвертим за рахунком відтоді, як наприкінці квітня американський Конгрес ухвалив довгоочікуваний законопроєкт про іноземне фінансування України та союзників.

Окрім того, Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправити до України ще одну батарею Patriot.

До того ж Державний департамент США схвалив терміновий продаж Україні трьох пускових установок для реактивних систем залпового вогню HIMARS, вартістю, приблизно 30 мільйонів доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: