Рішення для відбудови: відновлений ліцей із бомбосховищем відкрили на Дніпропетровщині

У Дніпропетровській області в селі Привовчанському відкрив свої двері ліцей, який вдалося відновити за підтримки Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення, пише Рубрика.

У чому проблема?

Дніпропетровська область постійно знаходиться під обстрілами російських військ. Тому для того, щоб відбувалися навчання в закладах освіти, потрібно, щоб школи мали надійні укриття.

Яке рішення?

У Дніпропетровській області в селі Привовчанському за підтримки Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) відновили ліцей, який облаштований надійним укриттям.

"Майже 200 учнів із сіл Привовчанське та Малоолександрівка Дніпропетровської області відтепер матимуть кращі та безпечніші умови навчання завдяки капітально відремонтованій будівлі та облаштованому бомбосховищу", наголосили у відомстві.

Як це працює?

"Це вже друга школа, відкрита цьогоріч на Дніпропетровщині в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України – спільної ініціативи Європейського Союзу та ЄІБ", зазначили у повідомленні.

Реконструкція ліцею в Привовчанському була профінансована кредитом ЄІБ у розмірі 630 тисяч євро. Ще 180 тисяч євро виділили з місцевого бюджету.

Фото: Мінвідновлення

Окрім облаштування бомбосховища, ремонту зовнішніх та внутрішніх приміщень, у  Привовчанському ліцеї також були модернізовані:

  • системи водопостачання та водовідведення,
  • опалення,
  • сантехніка,
  • освітлення. 

Фото: Мінвідновлення

Для створення інклюзивного середовища були встановлені пандуси, що забезпечують безбар'єрний доступ для всіх учнів, зокрема з інвалідністю. 

"Ми пишаємося тим, що є давніми партнерами програми ЄІБ із відновлення інфраструктури, допомагаючи відбудовувати українські громади. Відремонтована школа, яку ми відкриваємо, є ще одним відчутним результатом нашої підтримки освіти та інвестицій у майбутнє", – додала Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова.

Фото: Мінвідновлення

Підкреслюють, що загалом Надзвичайна кредитна програма для відновлення України має розмір у 200 млн євро, які спрямовуються на відновлення соціальної інфраструктури українських міст.

У Дніпропетровській області програми з відновлення охоплюють 26 проєктів. Серед них:

  • 10 шкіл,
  • 12 лікарень,
  • адміністративна будівля,
  • три станції водопостачання та водовідведення.

"Чотири проєкти успішно завершено, а решта перебувають на різних етапах будівництва", додали у відомстві.

Нагадаємо, що уряд Тайваню допомагає відновлювати приміщення дитячо-юнацької спортивної школи бойових мистецтв у Бучі.

Свіжі дописи

  • Новини

Відновлення Чорнобильської зони: ЄБРР виділить кошти

Для Чорнобиля (РМСЧ) на відновлення Зони відчуження Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти. На… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

ВООЗ надала перші в історії клінічні настанови щодо відмови від куріння: у чому рішення

Уперше в історії Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила клінічні рекомендації щодо відмови від тютюнопаління.… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Міжнародний кримінальний суд розслідує катування росіянами українських полонених 

Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів, що… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Український військовий корабель “Гетьман Іван Мазепа” у морі проходить випробування, – ВМС ЗСУ

Ходові (державні) випробування в морі проходить багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" Військово-морських сил… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Військовий інститут КНУ оголошує набір абітурієнтів на 2024 рік: деталі

Військовий інститут при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка анонсував про відкриття прийому документів для… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.