fbpx
Сьогодні
20:41 29 Тра 2024

Відключення світла можуть повернути у зв'язку з ремонтом енергоблоків

Фото ілюстративе: pexels.com

Відключення електроенергії в Україні незабаром можуть повернути, оскільки найближчими днями в ремонт виведуть чергові енергоблоки АЕС. 

Про це заявив голова НАЕК «Енергоатом» Петро Котін на засіданні енергокомітету Верховної Ради 29 травня, повідомляє Рубрика, посилаючись на "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що обмежень електроенергії немає вже протягом двох днів, оскільки на АЕС раніше запланованого були відремонтовані два енергоблоки. Проте найближчими днями відключення можуть повернутися, коли на ремонт виведуть чергові атомні блоки.

«Зараз у нас вісім енергоблоків працюють. Два дні немає обмежень, тому що ми вивели з ремонту два енергоблоки, але через два дні в нас заходять чергові блоки в ремонт, і тоді, я думаю, "Укренерго" вже запроваджуватиме обмеження», — розповів Котін.

Він додав, що енергоблоки, які планують вивести в ремонт, повернуть до роботи через два місяці.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що до зими в системі будуть працювати усі дев'ять доступних Україні енергоблоків АЕС загальною потужністю 7,8 ГВт.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 30 травня на території України відключення електроенергії не заплановані.

Що відомо про відключення світла в Україні

Нагадаємо, у травні в Україні знову почали вимикати світло. Спочатку це були екстрені відключення, потім – за графіками.

Обмеження електропостачання пов'язані з дефіцитом в енергосистемі. Зокрема, причиною стало те що українські енергооб'єкти піддалися низці масованих російських ударів. В результаті було зруйновано кілька великих ТЕС та ТЕЦ.

Однак протягом останніх декілька днів ситуація змінилася – світло не вимикали.

Гендиректор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко пояснив, що така ситуація, ймовірно, пов'язана із тим, що один енергоблок АЕС вивели з ремонту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: