fbpx
Сьогодні
17:32 29 Тра 2024

Уряд планує підвищити тариф на електроенергію для населення: що відомо

Фото: З відкритих джерел

З 1 червня формулу оплати населенням послуги за електроенергію буде змінено і тариф при споживанні понад 100 кВт зросте на 80%. Рішення Кабміну з цього питання планується ухвалити 30 травня.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на РБК-Україна.

"З 1 червня за споживання до 100 кВт тариф планується залишити колишнім – 2,64 грн/кВт-год, на все, що більше буде новий тариф – 4,8 грн/кВт-год", – сказав співрозмовник видання.

Він додав, що проєкт рішення вже є, і його планують затвердити завтра на засіданні Кабміну.

Таким чином, при споживанні 100 кВт на місяць сума за електроенергію у платіжці не зміниться та становитиме 264 гривень.

Якщо споживання буде 200 кВт, то сума збільшиться до 744 гривень (при чинному тарифі – 528 гривень). При споживанні 300 кВт платіж буде 1224 гривень (при чинному тарифі – 792 гривень)

Під час підготовки рішення розглядалися різні варіанти. У тому числі підвищення тарифу до 3,96 грн/кВт-год.

Варто зазначити, що Міністр енергетики України Герман Галущенко також називав найімовірнішим сценарієм використання диференційованого підходу до споживачів залежно від обсягів використовуваної електроенергії. Він зазначав, що остаточне рішення щодо розмірів нових тарифів на електроенергію для побутових споживачів уряд ухвалить до кінця травня.

Нагадаємо, уряд встановив єдиний тариф на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн/кВт-год із ПДВ з 1 червня 2023 року.

Наприкінці березня 2024-го Галущенко стверджував, що Міненерго ще не розглядало питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення, бо тоді ще не розуміло масштабів пошкоджень після останніх російських атак.

Попереднє підвищення тарифів також відбулося як наслідок масштабних атак на енергетику. Міністр зазначав, що без цього рішення Україна б не відновила енергетику і не пройшла б зиму стабільно і без відключень.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Міністерство енергетики України не виключає, що тарифи на електроенергію буде підвищено. На такий крок доведеться піти через масовані атаки росіян на українські енергооб'єкти.

Варто зазначити, що 45% українців із розумінням ставляться до можливого підвищення тарифів на енергопостачання, адже це необхідно для забезпечення ремонту зруйнованих об'єктів інфраструктури.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: