fbpx
Сьогодні
17:00 29 Тра 2024

Україна та Чилі поглиблюють співпрацю для повернення українських дітей, викрадених рф

English version here

Фото: Офіс Президента

У межах інформаційної кампанії «Викрадені голоси», яка є частиною плану дій Президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA, українська делегація на чолі з радницею – уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'єю Герасимчук відвідала Чилі. Візит організувало Міністерство закордонних справ України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Разом із Послом України в Чилі Юрієм Дюдіним делегація зустрілася з представниками уряду, департаментів прав людини та Національного інституту молоді Міністерства соціального розвитку та сім'ї Чилі.

Україна та Чилі поглиблюють співпрацю для повернення українських дітей

Фото: Офіс Президента

Радниця – уповноважена Президента наголосила на важливості повернення додому українських дітей, яких викрала держава-агресорка РФ.

«Сьогодні у світі не існує глобальної системи безпеки дітей – саме це довели зламані долі українських дітей та їхні втрачені життя. Ми сподіваємося на підтримку всього світу в нашій боротьбі, адже не йдеться тільки про наших дітей. Сьогодні це українські діти, а завтра це можуть бути діти будь-якої країни», – наголосила Дар'я Герасимчук.

Посол України Юрій Дюдін зауважив, що уряд Чилі вже готовий стати спостерігачем у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей. Він також висловив сподівання, що країна відіграватиме активну роль у роботі коаліції.

Як раніше повідомляла Рубрика, у межах інформаційної кампанії «Викрадені голоси», яка є частиною плану дій Президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA, відбувся візит української делегації до Аргентини. 

Аргентинська сторона запевнила, що опрацьовує можливість найближчим часом приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей. Проєкт декларації щодо долучення аргентинські парламентарі вже винесли на розгляд вищого законодавчого органу.

Нагадаємо,  представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих країною-агресоркою українських дітей.

До Міжнародної коаліції з повернення українських дітей долучилася Японія.

Також Сполучені Штати Америки офіційно стали державою-членом коаліції, яка виступає за безпечне повернення в Україну дітей, незаконно депортованих і переміщених російською федерацією в умовах війни.

Станом на середину квітня Україна підтвердила незаконне вивезення 19 546 дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: