fbpx
Сьогодні
09:45 29 Тра 2024

Удар рф по "Епіцентру" в Харкові: в лікарні помер поранений

Фото: Телеграм / Ігор Клименко / МВС

Чоловік, який отримав важкі поранення через опіки під час авіаційного удару російських загарбників по гіпермаркету "Епіцентр" в Харкові 25 травня, помер у лікарні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"На жаль, в лікарні помер 40-річний чоловік, який був поранений внаслідок ворожого удару по "Епіцентру", написав очільник області.

Як уточнив голова ОВА, чоловік перебував в опіковій реанімації, отримав опіки полум'ям сягали 50%.

Що відомо про обстріл гіпермаркету в Харкові 25 травня

25 травня, близько 16:00 окупанти влучили в будівельний гіпермаркет "Епіцентр" у спальному районі Харкова. За даними Харківської ОВА, росіяни ударили двома КАБами.

"Епіцентр" стверджує, що персонал компанії зробив усе можливе для якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників, проте удари сталися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку.

Дані про жертв трохи різняться: в ОВА кажуть про 18 загиблих, а поліція і прокуратура — про 17. Також є 5 заяв щодо людей, зниклих безвісти. Відомо, що поранень зазнали 48 людей.

Кількість жертв ще може зрости. Правоохоронці не припиняють пошуків, оскільки в гіпермаркеті можуть ще залишатися тіла. Слідчі встановили, що під час атаки на гіпермаркет в епіцентрі вибуху перебували щонайменше 20 людей.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Своєю чергою в Європейському Союзі, ПАРЄ та ООН засудили російський терористичний ракетний удар по Харкову, що відбувся 25 травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: