fbpx
Сьогодні
12:33 29 Тра 2024

У Міноборони запевнили, що документи з "Резерв+" матимуть таку саму юридичну силу, як і військовий квиток

Фото: З відкритих мереж

Інформацію із нового застосунку "Резерв+", який запрацював в Україні 18 травня, прирівняють до військово-облікового документа, який буде мати таку саму юридичну силу, як і паперовий військовий квиток чи приписне свідоцтво. Це станеться вже за два тижні.

Про це повідомили представники Міноборони в інтерв'ю виданні "Телеграф".

"Впродовж найближчих тижнів, коли буде реалізовано QR-код, інформація стане військово-обліковим документом з такою ж юридичною силою, як і військовий квиток чи приписне свідоцтво", — обіцяють у Міноборони.

Що відомо про мобільний застосунок "Резерв+"

Нагадаємо, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Під час оновлення не буде видачі направлень на військово-лікарську комісію (ВЛК), але таке направлення може бути видане в майбутньому за необхідності.

Оновити дані можна будь-яким із двох способів.

  • Перший — це онлайн через застосунок "Резерв+". Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market із 18 травня.

"Резерв+" надає можливість оперативного оновити дані та доступ до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру щодо себе.

  • Також оновити дані можна офлайн у територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, які діють у всій країні. Якщо робити це через ТЦК, то, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Варто додати, що станом на 27 травня свої облікові дані за кордоном через застосунок "Резерв+" із 18 травня оновили вже понад 14 тисяч військовозобов'язаних у 124 країнах.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: