fbpx
Сьогодні
19:00 29 Тра 2024

У Харкові завершили пошукові роботи після атаки росіян по "Епіцентру": ідентифіковано тіла всіх 19 жертв удару

Фото: Нацполіція

Поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих унаслідок російського удару по гіпермаркету «Епіцентр» у Харкові, пошукові роботи завершені.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, пише Рубрика.

«Пошукові роботи у будівельному гіпермаркеті Харкова завершено. Поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих унаслідок російських авіаударів, яких завдали російські військові в суботу, 25 травня», – зазначив Клименко.

За його словами, «це було непросто» – загиблих за допомогою спецтехніки цілодобово шукали серед попелу, оперативно ідентифіковували за допомогою ДНК-лабораторії.

«Криміналісти провели більше 100 досліджень. До поліції звернулись 16 родичів зниклих безвісти, які надали біологічні зразки для експертиз. Також ми залучили кінологів – службовий пес виявив одне тіло та один фрагмент. Вдячний усім за роботу», – додав міністр.

Він поінформував, що «внаслідок ударів по звичайному гіпермаркету Харкова загинули 12 чоловіків та 7 жінок».

«Серед жертв – 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини отримали поранення», – додав Клименко.

Що відомо про обстріл гіпермаркету в Харкові 25 травня

25 травня, близько 16:00 окупанти влучили в будівельний гіпермаркет "Епіцентр" у спальному районі Харкова. За даними Харківської ОВА, росіяни ударили двома КАБами.

"Епіцентр" стверджує, що персонал компанії зробив усе можливе для якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників, проте удари сталися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку.

Внаслідок удару загинули 12 чоловіків та 7 жінок. Серед жертв – 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини отримали поранення.

29 травня пошукові роботи завершилися. Поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Своєю чергою в Європейському Союзі, ПАРЄ та ООН засудили російський терористичний ракетний удар по Харкову, що відбувся 25 травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: