fbpx
Сьогодні
12:15 29 Тра 2024

Побутова техніка, яку виробили для українського ринку, почала продаватися в рф, - росзмі

Побутова техніка Bosch, Delonghi та Philips, яку виготовили для українського ринку, почала постачатися до російської федерації й продаватися через маркетплейси та мережі магазинів електроніки.

Про це повідомляє російське видання "Комерсант".

Як зазначили у виданні, відвантаження йдуть через турецькі, польські та прибалтійські структури іноземних вендорів для збереження позицій у рф. Експерти вважають, що закордонні фабрики переспрямували потоки через падіння попиту на техніку в Україні на тлі війни.

На російських маркетплейсах Ozon, Wildberries і "Яндекс Маркет" почалися продажі побутової техніки Bosch, яка призначалася для українського ринку, розповів "Комерсанту" гендиректор Kuppersberg Дмитро Шашкін.

"Ми переконалися, що техніку призначили для українського ринку, оскільки самі замовили посудомийну машину Bosch SMV24AX00K через вітчизняний маркетплейс. Техніка приїхала в українських наклейках", повідомив він.

Шашкін додав, що поставки такої техніки до рф "мають масовий характер, оскільки деякі іноземні бренди рекомендували своїм турецьким, польським і прибалтійським фабрикам продовжувати поставки для збереження позицій на російському ринку".

Зокрема, модель Bosch російське видання виявило у "М.Відео", "Сітілінке", "Яндекс Маркеті", Holodilnik.ru та ін. (на техніці є штампи й наклейки з місцем доставки – місто Київ, вся інструкція перекладена українською мовою, переконався "Комерсант").

За даними джерела "Комерсант" серед ритейлерів, який посилається на звіт GFK, з березня 2023 року по березень 2024 року у рф було продано 284 тис. посудомийних машин на 9,8 млрд руб., що на 9% більше ніж у попередній рік. З них у кількісному вираженні Bosch зайняла цього року 6% ринку (роком раніше 10%), у грошовому – 11% (роком раніше 15%).

Також гендиректор виробника побутової техніки Weissgauff Дмитро Хлуднєв говорить про постачання у росію іноземної техніки, призначеної для українського ринку.

За його словами, крім Bosch подібним чином до росії поставляється техніка італійської Delonghi і нідерландської Philips.

Один із топ-менеджерів великої мережі магазинів електроніки також підтверджує наявність таких товарів у рф. За його словами, кілька місяців тому турецький дистриб'ютор пропонував мережі придбати іноземну техніку, призначену для українського ринку.

Що відомо про санкції ЄС проти рф

Європейська комісія направила членам Євросоюзу проєкт 14-го пакета санкцій проти російської федерації, до якого увійдуть, зокрема, обмеження на імпорт СПГ.

Як повідомлялось, Євросоюз запровадив 13 пакетів санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну, однак Кремль намагається обходити чинні обмеження.

Нагадаємо, 13 пакет санкцій передбачав обмеження проти 106 людей та 88 юридичних осіб, "відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

Пріоритетними для цих санкцій були військова та оборонна галузі росії та причетні до постачання туди ракет від КНДР, а також відповідальні за депортацію та військове "перевиховання" українських дітей.

Міністр фінансів Латвії Арвілс Ашераденс нещодавно заявив, що Європейському союзу потрібно заборонити поставки марганцевої руди та окису алюмінію у РФ.

А Politico писало, що Європейський союз уперше може ввести санкції проти російського скрапленого газу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: