fbpx
Сьогодні
14:27 29 Тра 2024

Озвучили дату проведення реваншу між українським боксером Усиком та британцем Ф'юрі

Фото: Reuters

21 грудня цього року запланували реванш між абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі українським боксером Олександром Усиком (22-0, 14 КО) та британцем Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО).

Про це повідомив міністр Саудівської Аравії з питань розваг Туркі Аль аш-Шейх.

"Реванш між абсолютним чемпіоном Олександром Усиком і чемпіоном Тайсоном Ф'юрі тепер заплановано на 21 грудня 2024 року під час сезону в Ер-Ріяді.

Світ знову спостерігатиме ще один історичний бій. Наша відданість фанатам боксу продовжується. Сподіваємося, вам сподобається", написав Туркі.

Нагадаємо, що нещодавно промоутер Боб Арум підтвердив, що британець Фʼюрі скористався пунктом про реванш.

"Тайсон скористався пунктом про реванш, і цей бій відбудеться або в кінці року, або на початку наступного року знову в Ер-Ріяді. Саме такий контракт підписали обидва бійці.

Перший бій був таким чудовим і суперечливим. Багато людей думали, що Тайсон переміг, деякі вважали, що Усик заслужив здобуту перемогу.

Давайте подивимося, що станеться в матчі-реванші. Думаю, буде великий інтерес. Я хотів би побачити Тайсона, який, я вірю, виграє реванш", — сказав Арум.

Єдине питання, яке досі не вирішене, чи будуть усі чотири пояси стояти на кону в другому поєдинку. Команда Усика вже звернулася до IBF з проханням зробити виняток, аби й в другому бою проти Тайсона на кону стояло звання абсолютного чемпіона світу.

Якщо IBF погодиться на прохання команди Усика, то українець залишиться абсолютним чемпіоном світу до реваншу проти Ф'юрі.

Що відомо про бій між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі 19 травня

Нагадаємо, що у ніч на 19 травня у Ріяді, Саудівська Аравія, відбувся бій у надважкій вазі за звання абсолютного чемпіона світу з боксу між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі.

У неймовірному протистоянні перемогу здобув український боксер та став абсолютним чемпіоном світу. Це перший в історії поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі в епоху чотирьох поясів. Усик захищав чемпіонські пояси WBA, WBO та IBF і намагався відібрати титул WBC, який належав Ф'юрі.

Переможця бою Усик — Ф'юрі мали визначити суддівські записки: обидва боксери протрималися всі 12 раундів. Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі роздільним рішенням суддів: 115-112, 114-113 та 113-114.

Незадовго до початку бою український боксер сказав:

"Україна зараз переживає дуже складні часи. Ми боремось за свою свободу. Як раз зараз ми боремось за своє життя. Чи ми будемо вільними, чи нас всіх знищать.

Я вірю в Україну настільки, що, мені здається, я в себе не настільки вірю, як у свою країну. Але і в себе я також вірю, у свою перемогу.

У війні, як і в боксі, розмір не сильно має значення. Дуже сильно має значення вміння та характер. Українські солдати як раз показують вміння та свій характер".

У США в ніч на 19 травня український боксер легкої ваги Денис Берінчик переміг мексиканця Емануеля Наваретте та став чемпіоном світу за версією WBO.

Варто додати, що нещодавно український боксер Василь Ломаченко став володарем пояса IBF у легкій вазі, повернувши собі титул у бою з Джорджем Камбососом.

Відтак українці володіють двома з чотирьох основних чемпіонських титулів у легкому дивізіоні. 

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: