fbpx
Сьогодні
15:56 29 Тра 2024

Міноборони: завдяки додатку "Резерв+" з безпідставного "розшуку" зняли 710 тисяч українців

Фото: Фейсбук / Катерина Черногоренко

У реєстрі "Оберіг" 710 тисяч українців безпідставно мали статус "у розшуку". Цю помилку вдалося виправити завдяки застосунку "Резерв+", тому для оновлення статусу потрібно повторно авторизуватися.

Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, пише Рубрика.

Варто нагадати, що під час оновлення військово-облікових даних через застосунок "Резерв+" частина українців дізналися про помилковий статус розшуку. 

Резерв+

Фото: Ілюстративне зображення

"Ми розуміємо, що це людський фактор і оператор (ТЦК та СП) може теж помилятися, але завдяки тому, що людина бачить по собі фактичний статус, ми можемо ці помилки швидко виправляти.

Тобто зараз це звернення до служби підтримки і можливість зробити офлайн через візит до ТЦК і СП, трохи пізніше ми зробимо це в автоматичному режимі, щоб людина взагалі для уточнення даних не ходила до ТЦК і СП", тоді розповіла Черногоренко в ефірі національного телемарафону.

За словами Черногоренко, наразі українці є свідками народження "електронного ТЦК і СП".

"Застосунок Резерв+ звернув нашу увагу на прогалини у реєстрі Оберіг. Одна з них — добре відомий вам статус "в розшуку", який безпідставно відображався у 710 000 громадян", згодом написала представниця оборонного відомства у соцмережі.

Як повідомляють, цифрова команда Міноборони виправила цю помилку та радить авторизуватись у застосунку повторно, щоб побачити свій оновлений статус.

За словами Черногоренко, у разі зняття з "розшуку" до ТЦК повторно звертатися не треба.

Також заступниця міністра оборони додала, що у розшук люди потрапляють, якщо порушують правила військового обліку.

"Наприклад, ігнорувала "повістки", ТЦК зверталось до Національної поліції. Але фактично кількість таких звернень становить близько 25%", пояснила чиновниця.

Що відомо про мобільний застосунок "Резерв+"

Нагадаємо, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Під час оновлення не буде видачі направлень на військово-лікарську комісію (ВЛК), але таке направлення може бути видане в майбутньому за необхідності.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Варто додати, що станом на 27 травня свої облікові дані за кордоном через застосунок "Резерв+" із 18 травня оновили вже понад 14 тисяч військовозобов'язаних у 124 країнах.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: