fbpx
Сьогодні
20:29 29 Тра 2024

Допомога Сполучених Штатів сприяла стабілізації ситуації на фронті та зриву планів путіна взяти Харків, – Блінкен

Фото: Reuters

Відновлення масштабної підтримки України з боку США після ухвалення в квітні пакету з понад $60 млрд допомоги вже створило реальний ефект. Зокрема, це сприяло стабілізації ситуації на фронті та зриву планів путіна щодо Харкова.

Таке переконання висловив у середу під час візиту до Кишинева державний секретар США Ентоні Блінкен, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Ми бачимо, що це має реальний ефект, у тому числі в плані стабілізації фронту, а також щоб не дати путіну того, чого він прагнув, а саме – спроб узяти Харків та створити принаймні масову втечу населення з міста», – зазначив глава Держдепу.

Він нагадав, що інші країни також надають підтримку Україні. Крім того, впродовж наступних тижнів очікується підписання двосторонніх угод у сфері безпеки між Києвом та столицями інших 32 держав західного світу.

«Це допоможе гарантувати, що впродовж тривалого періоду Україна зможе розвинути майбутні сили, здатні ефективно стримувати агресію, або впоратися з нею, якщо вона все ж відбудеться», – зауважив держсекретар США.

Що відомо про останню військову допомогу Україні від США

Під час візиту до Києва 15 травня держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосив про виділення додаткових двох мільярдів доларів допомоги Україні.

А 14 травня державний секретар Ентоні Блінкен нагадав про надання нового пакета воєнної допомоги на $400 млн.

Окрім того, Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправити до України ще одну батарею Patriot.

До того ж Державний департамент США схвалив терміновий продаж Україні трьох пускових установок для реактивних систем залпового вогню HIMARS, вартістю, приблизно 30 мільйонів доларів.

Загалом із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року Сполучені Штати надали Києву військової допомоги на суму майже 51 мільярд доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: