fbpx
Сьогодні
21:59 28 Тра 2024

Участь Португалії в оборонних ініціативах допомагає Україні вистояти проти російських ударів, – Зеленський

Фото: Офіс Президента

Переговори між Україною та Португалією були присвячені розвитку партнерства двох держав та підтримці людей. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив після зустрічі в Лісабоні з Прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави подякував за підтримку України та українців. Він наголосив, що українська громада є однією з найбільш численних у Португалії.

Володимир Зеленський також зазначив, що в підписаній безпековій угоді зафіксовані конкретні оборонні та політичні напрями взаємодії.

«Хочу особливо відзначити участь Португалії в оборонних ініціативах, які допомагають нам вистояти проти російських ударів, а також роботу з тренування наших пілотів для F-16. Дякую і за підтримку України у європейських та євроатлантичних інституціях», – сказав Президент.

Зеленський і прем'єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру у Лісабоні,

Фото: Офіс Президента

Під час зустрічі обговорили підготовку Саміту миру та кроки, які можуть наблизити завершення російського вторгнення.

«Ми чекаємо на Саміті миру різні нації, різні держави, усі континенти, щоб кожен міг проявити саме своє лідерство в захисті спільних цінностей і миру», – зазначив Володимир Зеленський.

Луїш Монтенегру наголосив, що на Глобальному саміті миру будуть присутні Президент і міністр закордонних справ Португалії.

«Португалія продовжуватиме допомагати з усіма зусиллями, контактами на всіх рівнях, щоб мотивувати найбільше країн брати участь у цій зустрічі», – сказав він.

Зеленський і прем'єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру у Лісабоні,

Фото: Офіс Президента

Прем'єр-міністр зауважив, що Португалія завжди підтримуватиме Україну та засуджуватиме російську агресію.

Луїш Монтенегру також нагадав про участь Португалії в артилерійській коаліції. Крім того, країна планує брати участь у відбудові України.

Нагадаємо, сьогодні, 28 травня, Президент України Володимир Зеленський прибув до Португалії, де зустрівся з керівництвом країни.

У Лісабоні Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки. Угода закріплює зобов'язання Португалії підтримувати Україну для відновлення її територіальної цілісності в межах кордонів 1991 року, включно з територіальним морем.

Португалія надасть щонайменше 126 мільйонів євро військової підтримки цього року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: