fbpx
Сьогодні
09:27 28 Тра 2024

У Харкові знайшли загиблого батька хлопчика Михайла, фото якого розлетілося мережею

Фото: Нацполіція

У Харкові знайшли вбитого російськими окупантами батька восьмирічного Михайла, якому довелося проходити процедуру відбору ДНК після ворожого удару по гіпермаркету "Епіцентр".

Про це повідомила Нацполіція, передає Рубрика.

Тіло загиблого ідентифікували сьогодні вночі, 28 травня, за аналізом ДНК хлопчика.

"Сьогодні криміналісти вже точно можуть підтвердити, що знайдене вчора тіло належить батькові Михайлика. 38-річний Олександр працював у супермаркеті. 25 травня рашисти вбили його, випустивши на супермаркет у розпал робочого дня дві авіабомби", — констатували в поліції.

Фото: Нацполіція

Хлопчик не дочекався батька з роботи 25 травня. Зрозумівши, що він може бути серед жертв, Михайло та його мама звернулися до штабу поліції, який розгорнули біля знищеного гіпермаркету.

Аналізи ДНК відібрали в дитини, адже хлопчик — прямий родич загиблого чоловіка.

Станом на ранок 29 травня поліція ідентифікувала вже 16 тіл. Пошукові роботи тривають.

Громадяни, які втратили зв'язок з близькими, можуть звернутися за телефонами поліції 093 494-31-62 або 102.

Фото: Нацполіція

Що відомо про обстріл гіпермаркету в Харкові 25 травня

25 травня, близько 16:00 окупанти влучили в будівельний гіпермаркет "Епіцентр" у спальному районі Харкова. За даними Харківської ОВА, росіяни ударили двома КАБами.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей.

"Епіцентр" стверджує, що персонал компанії зробив усе можливе для якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників, проте удари сталися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку.

Дані про жертв трохи різняться: в ОВА кажуть про 18 загиблих, а поліція і прокуратура — про 17. Також є 5 заяв щодо людей, зниклих безвісти. Відомо, що поранень зазнали 48 людей.

Кількість жертв ще може зрости. Правоохоронці не припиняють пошуків, оскільки в гіпермаркеті можуть ще залишатися тіла. Слідчі встановили, що під час атаки на гіпермаркет в епіцентрі вибуху перебували щонайменше 20 людей.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Своєю чергою в Європейському Союзі, ПАРЄ та ООН засудили російський терористичний ракетний удар по Харкову, що відбувся 25 травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: