fbpx
Сьогодні
14:58 28 Тра 2024

У ДПСУ пояснили, чи становлять небезпеку для України льотні навчання у Білорусі

Українські розвідники та прикордонники стежать за навчаннями на території Білорусі, щоб зрозуміти, наскільки вони можуть нести загрозу Україні.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"За останній час на кордоні з Білоруссю і будь-які дії стосовно України з цієї території не фіксувалися, і на щастя у РФ немає там підрозділів сухопутної складової, які б могли на цю мить нести загрозу нашій країні", пояснив офіцер.

Як уточнив Демченко, за тим, що відбувається на території Білорусі, в тому числі за проведенням будь-яких навчань, стежать підрозділи розвідки як Міноборони, так і ДПСУ.

Речник повідомив, що зараз там проводяться спільні навчання, і розвідники стежать за цим, "щоб розуміти наскільки вони можуть нести загрозу Україні".

"Але на цей час якоїсь зміни ситуації ми не відмічаємо", – констатував Демченко.

Нагадаємо, що напередодні моніторинговий Telegram-канал Беларускі Гаюн повідомив, що на білоруський аеродром Барановичі прилетіли ще шість російських гелікоптерів.

Своєю чергою у Міністерстві оборони Білорусі зазначили, що з 27 до 31 травня в країні проходить спільне навчання засобами та силами білоруських військ ППО та Військово-космічних сил рф.

Окрім того, Центр протидії дезінформації прогнозує, що Росія активізує інформаційно-психологічну операцію про нібито відкриття другого фронту зі сторони Білорусі.

Очікують найближчим часом ряд провокативних заяв вищого керівництва РФ і Білорусі з погрозами на адресу України. Основна мета цієї ІПсО – нагнітання масової паніки в українському суспільстві, зазначили у ЦПД.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: