fbpx
Сьогодні
Відео 15:57 28 Тра 2024

Окупанти скинули на селище Донецької області півторатонну бомбу: серед поранених — дитина

Фото: Скриншот з відео

28 травня окупаційні війська скинули авіаційну бомбу на селище Олексієво-Дружківка Краматорського району Донецької області, внаслідок чого постраждали троє цивільних.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук голови Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна.

"Зранку росіяни скинули на містечко півторатонну об'ємно-детонувальну авіаційну бомбу з модулем планерування і корекції", зазначив голова ОВА.

Очільник області додав, що легкі поранення отримала дитина — вона не потребує госпіталізації. Проте двох поранених дорослих доставили в лікарню.

Також унаслідок атаки пошкоджено близько сотні будинків, із них 3 — майже повністю знищені. Триває ліквідація пожеж.

"Завтра Дружківська міська військова адміністрація розпочне роздавати будівельні матеріали", заявив Філашкін.

Подолати наслідки удару допомагатимуть благодійні фонди "Янголи спасіння" і "Актед".

Окрім того, сформовано заявку до міжнародних організацій, які займаються виплатою матеріальної допомоги, — очікується, що кожна постраждала сім'я отримає грошову виплату.

Ситуація по області станом на ранок 28 травня.

  • Покровський район. Курахівська громада 6 разів потрапляла під обстріли: 4 рази Курахове, 1 раз Гірник і Новоселидівка — без жертв.
  • Краматорський район. У Лимані поранено 2 людини, пошкоджено 4 багатоповерхівки і 3 адмінбудівлі. Також у громаді зруйновано 2 будинки у Торському. У Костянтинівці пошкоджено 3 багатоповерхівки, 3 приватні будинки і 2 адмінбудівлі; у Молочарці пошкоджено приватний будинок. У Тарасівці Іллінівської громади пошкоджено 5 об'єктів.
  • Бахмутський район. У Калинівці Часовоярської громади загинула людина. У Верхньокам'янському Званівської громади 1 людина поранена. У Торецькій громаді пошкоджено інфраструктурний об'єкт.

"Всього за добу росіяни 16 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 202 людини, у тому числі 17 дітей", зауважив голова ОВА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: