fbpx
Сьогодні
13:43 28 Тра 2024

Обмеження на удари по рф є несправедливим, проте ризикувати підтримкою не можна, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо. Фото: ОПУ

Україна не може ризикувати підтримкою союзників, хоча і вважає несправедливим те, що її обмежують у використанні західної зброї проти ворожих цілей на російської території.

Про це пише Рубрика, посилаючись на президента Володимира Зеленського під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо.

"Вони (росіяни, – ред.) б'ють просто по людях. Там само як ви бачили по Харкову, просто будівельний гіпермаркет. Просто вбили дітей. Ти не можеш їм відповісти нічим.

Ти вже бачиш точки, навіть від розвідок отримуєш мапи, супутникові знімки, ти бачиш де вони стоять, але ти не можеш їм відповісти. Мені здається це несправедливо", наголосив Глава держави.

Як зауважив Президент, Україна не ризикує підтримкою партнерів, у зв'язку з чим не застосовує зброю Заходу проти ворожих об'єктів на території росії.

Водночас Київ закликає надати можливість українським оборонцям відбивати відповідні удари по російських військовослужбовцях.

Варто зазначити, що премʼєр Бельгії під час пресконференції пояснив, що 30 винищувачів F-16, які Бельгія зобов'язалась передати Україні, можна буде використовувати тільки на українській території.

Очільник бельгійського уряду зауважив, що те саме стосується й іншого озброєння, передбаченого безпековою угодою.

Нагадаємо, що Зеленський також під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо заявив, що візит глави Сполучених Штатів Джо Байдена є важливим для саміту миру та інших лідерів, які дивляться на реакцію Вашингтона.

Візит Зеленського до Бельгії

Нагадаємо, що глава держави Володимир Зеленський здійснив 28 травня візит до Бельгії.

У Брюсселі Президента прийматиме король Бельгії Філіп І, після чого запланована розмова з очільником уряду Александром Де Кроо та міністром оборони Людівіном Дендондером.

Варто додати, що вперше в такій безпековій угоді вказана конкретна кількість військових літаків, які нададуть Україні, — 30 винищувачів F-16 до 2028 року. Перші винищувачі мають бути передані вже цьогоріч.

Згодом цього ж дня президент України Володимир Зеленський підписав із бельгійським прем'єр-міністром Александером Де Кроо двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

Як пише AFP, Зеленський прилетить до Брюсселя в межах турне кількома європейськими країнами з метою заручитися підтримкою.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: