Нідерланди прагнуть якнайшвидше зібрати для України систему Patriot

Нідерланди планують у короткий термін зібрати зенітно-ракетний комплекс Patriot та передати його Україні, а також закликають долучитися й інші країни, які мають на озброєнні саме таку систему протиповітряної оборони.

Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів, пише Рубрика.

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен підтримала завдання ударів по території рф західною зброєю.

"Цілком очевидно, що вони повинні завдавати ударів і всередині Росії. Тому, з мого погляду, це не повинно бути предметом дискусій, і я сподіваюся, що країни, які мають іншу позицію, змінять її", – наголосила вона.

Оллонгрен додала, що з такими обмеженнями Україна змушена "боротися із зав'язаною за спиною однією рукою". 

Також Нідерланди пропонують партнерам зібрати систему Patriot із наявних компонентів і передати Україні.

Також в нідерландському уряді наголошують, що усвідомлюють дефіцитність систем Patriot, та водночас переконані, що "Україна також бореться за Європу і її військова спроможність, виробництво енергії та життєво важлива інфраструктура зазнають щоденних нападів".

"Промислові постачальники зобов'язалися прискорити виробництво та доставку запасних компонентів. Ми на це розраховуємо", — додала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

Як зазначають, Нідерланди надають основні компоненти з власних запасів. Водночас Амстердам також визначив, які країни потенційно можуть також надати частини та боєприпаси зі своїх запасів.

Оллонґрен закликає ці країни долучитися до проєкту.

"Ми ведемо переговори з країнами про збірку системи Patriot, а також про підготовку українських екіпажів.

Якщо інші потенційні країни-партнери зможуть постачати частини та боєприпаси, ми зможемо надати Україні принаймні одну повну систему в короткостроковій перспективі", — наголосила вона.

Що відомо про передачу країнами-партнерами засобів ППО для України

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на сьогодні Україна веде перемовини про передачу чотирьох батарей Patriot.

Варто додати, що в Україні німецький оборонний концерн Rheinmetall планує відкрити  підприємство, що спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

Свіжі дописи

  • Новини

Окупанти планують вивезти із заповідника “Асканія-Нова” ще одну партію тварин

Росіяни планують вивезти з окупованого заповідника "Асканії-Нова" до Криму ще одну партію тварин. Викрадення фауни… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Чехія готова й далі шукати боєприпаси для України: проте потрібні фінанси від партнерів

Чехія у повному обсязі дотримується своїх обіцянок у рамках власної ініціативи щодо забезпечення України боєприпасами,… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Демократи закликали Пентагон тренувати більше українських пілотів на винищувачах F-16, – Politico

Група демократів Палати представників США закликала Пентагон розширити навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

рф заборонила в’їзд 99 громадянам Канади: через антиросійські санкції уряду Трюдо

Росія заборонила в'їзд 99 громадянам Канади у відповідь на "чергові хвилі антиросійських санкцій" уряду Джастіна Трюдо. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

У ВМС України закликають російських туристів залишити Крим: там багато військових об’єктів, яким “ніхто не дасть спокою”

Речник Військово-морських сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук закликав російських туристів залишити Крим та… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

В останній день червня Укрзалізниця встановила рекорд: перевезено 100 000 пасажирів за добу

Укрзалізниця перевезла впродовж червня 2,5 млн пасажирів, що на 18% більше, ніж минулого червня. У неділю,… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.