fbpx
Сьогодні
14:59 28 Тра 2024

На кінофестивалі у Чехії вперше покажуть новий фільм Сенцова "Реал" із кадрами боїв в Україні

Фото: Штепанка Будкова

На 59-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах у Чехії вперше покажуть новий фільм українського режисера та військового Олега Сенцова "Реал". Стрічка ґрунтується на випадково відзнятому бою, що переросло у документальний фільм.

Про це пише hromadske, передає Рубрика.

""Реал" — це не кіно в класичному його розумінні. Це шматок життя на війні, який був знятий випадково, але який показує його справжнє обличчя без прикрас та фальші", — зазначив Олег Сенцов.

З початком повномасштабного вторгнення Олег Сенцов доєднався до Сил оборони та воював на південно-східному фронті.

Улітку 2023 року він випадково зняв один із боїв, коли його БТР був уражений ворогом. Сенцов опинився в найближчий траншеї та за допомогою радіозв'язку намагався організувати евакуацію частини свого підрозділу, який був під обстрілом, майже без боєприпасів, на позиції під кодовою назвою "Реал".

Кадр з фільму режисера та військового Олега Сенцова "Реал". Фото: надано hromadske

Фільм "Реал" створений в українсько-хорватській копродукції.

Створена стрічка за підтримки Європейського Фонду Солідарності З Українськими Фільмами, Проєкту "Документування України", ініційованого Інститутом гуманітарних наук (IWM, Відень), програми FILMBOOST від Deutsche Filmakademie у співпраці з ГО "Докудейз".

Вперше "Реал" вперше покажуть на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах. Картину покажуть у межах програми "Спеціальні покази".

Триватиме фестиваль з 28 червня до 6 липня.

Довідка

Міжнародний кінофестиваль в Карлових Варах – це фестиваль "класу А" що вважається одним із ключових у Центральній та Східній Європі.

Уперше був проведений (без конкурсу) у 1946 році у Карлових Варах і Маріанські Лазні (Марієнбаді).

До програми першого фестивалю увійшли фільми з семи країн. З 1948 року фестиваль проводиться лише в Карлових Варах. Місцем проведення є готель "Thermal". Довгий час фестиваль проводився раз на два роки, з 1994 року став щорічним. 

Нагадаємо, український режисер та військовослужбовець ЗСУ із Криму Олег Сенцов отримав найвищу нагороду ФранціїОрден почесного легіону.

Також ми повідомляли, що режисер та військовий, колишній політв'язень російського режиму Олег Сенцов дістав поранення на фронті.

 

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: