fbpx
Сьогодні
19:00 28 Тра 2024

Мета росії – відкрити новий фронт на півночі, – Міністр оборони

Фото: Рустем Умєров / Фейсбук

Міністр оборони Рустем Умєров підтвердив, що росія прагне відкрити новий фронт на півночі України та планує збільшити кількість своїх військових на кордоні та українських територіях.

Про це він заявив в інтервʼю Reuters, пише Рубрика.

За його словами, окупанти хочуть відкрити новий фронт для того, щоб почати використовувати всю свою живу силу та вогневу потужність проти України.

«Ми витримуємо, але, звісно, ​​нам потрібно більше зброї, нам потрібно більше вогневої потужності, нам потрібні ракети великої дальності, щоб не дозволити їм проникнути в нашу державу», — наголосив Умєров. 

Водночас Умєров наголосив, що майже половина необхідної західної військової допомоги прибуває до українських військових із запізненням.

Очільник Міноборони України висловив вдячність партнерам за військову допомогу, але зауважив, що кожна затримка приносила користь лише російським окупантам.

Також за словами міністра, отримає перші поставки західних винищувачів F-16 «дуже скоро».

"Україна отримає перші поставки винищувачів F-16 дуже скоро, але близько половини вкрай необхідної іноземної військової допомоги надходить із запізненням", – сказав він.

На запитання, на скільки винищувачів розраховує Україна, Умєров сказав, що "нам потрібно стільки, скільки ми можемо отримати".

"На даному етапі ми зосереджені на навчанні нашого персоналу… пілотів, ми зосереджені на інфраструктурі, ми зосереджені на залученні команд з експлуатації та технічного обслуговування та працюємо над модернізацією чи впровадженням більшої кількості платформ", – зазначив він.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: