fbpx
Сьогодні
16:16 28 Тра 2024

У Києві відбудеться фестиваль песиків коргі

Фото: Пресслужба “Коргія 2.0”

2 червня у Києві на території спортивно-розважального комплексу "ІКСПАРК" відбудеться фестиваль "Коргія 2.0".

Про це повідомляє "ТиКиїв".

У чому проблема?

Разом із бойовим досвідом українські військові отримують фізичні й психологічні травми, а їхня психіка зазнає значних змін.

Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), депресивні розлади, панічні атаки стають одними із найбільш частих "трофеїв", з якими військовослужбовці повертаються з передової.

Яке рішення?

Цей захід не тільки розважальний, але й має важливу місію — популяризацію каністерапії, або зоотерапію із залученням спеціально підготовлених собак.

Вона стає ефективним способом боротьби з психічними порушеннями як під час військового періоду, так і після його завершення.

Фестиваль коргі Київ

Фото: Пресслужба "Коргія 2.0"

Каністерапія є новим, дієвим та загальнодоступним методом, який допоможе покращити моральний стан військових, ветеранів, ВПО, військовополонених, дітей із затримкою розвитку та людей з ПТСР, депресією та тривожністю.

Як це працює?

Програма фестивалі "Коргія 2.0":

  • Пізнавально-розважальні заходи: Лекції та майстер-класи з догляду, виховання та соціалізації песиків, які сприяють розвитку pet-friendly культури на всіх рівнях.
  • Змагання коргі: Різноманітні дисципліни для чотирьохлапих учасників, конкурс костюмів та багато іншого.
  • Фотозони та ярмарок: Зони для фотографій, ярмарок товарів для собак, фудкорт для людей та спеціальний догкорт для песиків.
  • Весілля коргі: Родзинкою заходу стане справжнє весілля відомого коргі Армані та його обраниці Мелісі.
  • Благодійні акції: Розіграші та акції, кошти від яких підуть на допомогу тваринам у притулках. Відвідувачі повинні придбати книгу пса-блогера Гермеса, а виручені кошти підуть на підтримку зоопритулку "Сіріус", який постраждав під час наступу росіян на Київську область.
Фестиваль коргі Київ

Фото: Пресслужба "Коргія 2.0"

"Коргія 2.0" є частиною серії фестивалів для собак HOLY DOGGY, які вже другий рік поспіль популяризують каністерапію та сприяють розвитку pet-friendly культури.

Під час першого фестивалю "Коргія" у 2023 році було зареєстровано рекорд України з найбільшого скупчення коргі.

Фестиваль коргі Київ

Фото: Пресслужба "Коргія 2.0"

Нагадаємо, "Рубрика" дізналася, як у Запоріжжі ветеранам та їхнім сім'ям допомагають сертифіковані собаки-терапевти Аш, Берта, Мотіко та Лінда. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Каністерапія та реабілітація військових: як це працює?"

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: