fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:59 28 Тра 2024

Диктатор рф аплодуватиме, якщо Байден не відвідає саміт миру, - Зеленський під час пресконференції з Де Кроо

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо заявив, що візит глави Сполучених Штатів Джо Байдена є важливим для саміту миру та інших лідерів, які дивляться на реакцію Вашингтона.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пресконференцію.

Як відзначив Зеленський, наразі очікується відповідь щодо участі кількох представників африканського континенту. Водночас позитивні сигнали вже є.

Президент зауважив на важливості візиту Байдена. Він пояснив, що Сполучені Штати підтримують проведення конференції, втім "не знає на якому рівні", що є не найсильнішим рішенням.

Фото: ОПУ

"Я вважаю, що Байден потрібен саміту миру та іншим лідерам, які дивляться на реакцію США. Не присутність його… Цьому аплодуватиме Путін (Володимир Путін, російський диктатор, – ред.), причому стоячи", – додав він.

У тому ж числі Україна очікує відповіді від Китаю та Бразилії.

"Ми відкриті для усіх, важлива думка кожного. Я сказав про великі держави, але повірте кожен голос дуже важливий", – додав президент.

Фото: ОПУ

Саміт миру

Саміт миру щодо війни в Україні пройде у Швейцарії з 15 по 16 червня. Російську Федерацію не запрошували на засідання, втім вона матиме змогу взяти участь в наступних зустрічах.

Нещодавно Зеленський публічно запросив Байдена та китайського лідера Сі Цзіньпіна відвідати саміт.

Як відзначила речниця Міністерства закордонних справ (МЗС) Китаю Мао Нін, наразі рішення щодо участі Китаю немає.

Водночас Китай та Бразилія лише за участі росії підтримують конференцію щодо миру в Україні.

Проте Україна хоче, щоб Китайська Народна Республіка приєдналася до саміту, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня, оскільки Пекін має вплив на російську федерацію.

Згідно з даними Bloomberg, Байден, своєю чергою, може пропустити саміт через запланований захід зі збору коштів на передвиборчу кампанію в Каліфорнії.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: