fbpx
Сьогодні
11:33 28 Тра 2024

Другий українець в історії: баскетболіст Михайлюк пройшов у фінал НБА

Фото: bdtonline.com

Другим українцем в історії, який пройшов у фінал Національної баскетбольної ліги, став захисник Бостона Святослав Михайлюк.

Про це пишуть XSPORT, Чемпіон.

Як зазначають, Бостон у фіналі Східної конференції НБА "всуху" переграв Індіану.

За трофей Ларрі О'Браєна Селтікс зіграють з переможцем пари Даллас – Міннесота. Команда може дізнатися свого суперника у вирішальному протистоянні вже 29 травня, коли Даллас прийме на своєму майданчику Міннесоту у четвертій грі фіналу Заходу. Наразі Маверікс ведуть у серії з рахунком 3:0.

Атакувальний захисник Святослав Михайлюк став другим в історії українцем, який вийшов у фінал НБА.

У протистоянні з Пейсерз українець взяв участь лише в другому матчі, вийшовши на паркет наприкінці останньої чверті. Святослав записав на свій рахунок один влучний триочковий кидок.

Загалом, у регулярному сезоні-2023/24 Михайлюк в середньому проводив на майданчику 10,1 хвилини, набирав 4 очки, виконував 1,2 підбирання та робив 0,9 передачі.

До Святослава єдиним українцем, команді якого вдавалося це зробити, був Стас Медведенко. Гравець є дворазовим переможцем НБА у складі Лос-Анджелес Лейкерс у 2001 та 2002 роках. Відзначимо, що з Лейкерс Медведенко здобув два чемпіонські персні.

Святослав Михайлюк у 2023 році

Сезон 2022/23 Михайлюк розпочав у складі "Нью-Йорка", а завершив – у майці "Шарлотта". Там українець демонстрував непогану гру зі середніми цифрами 10.6 очок, 2.4 підбирання, 2.7 передачі та 0.7 перехоплень за 22.5 хвилини на паркеті.

З "Бостоном" Михайлюк підписав негарантований контракт у вересні. Угода розрахована на 1 рік. Заради виступів за океаном українець відмовився від пропозиції афінського "Панатінаїкоса". Перед стартом сезону договір став постійним, а зарплата Михайлюка зросла 1,17 млн доларів.

У передсезонних матчах Михайлюк непогано себе проявив. Універсал виходив на паркет у трьох поєдинках "Селтікс". Найрезультативніший матч він зіграв проти "Філадельфії" – 15 очок, 6 підбирань і 2 асисти за майже 19 хвилин у грі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: