fbpx
Сьогодні
09:30 28 Тра 2024

Добу утримували в ТЦК: головний редактор "Економічної правди" долучиться до ЗСУ

Головний редактор "Економічної правди" Дмитро Дєнков (праворуч). Фото: Facebook / Дмитро Дєнков

Головний редактор "Економічної правди" Дмитро Дєнков, якого, як раніше писали, утримували близько доби в ТЦК в Одеській області, долучиться до підрозділу Збройних сил України.

Про це Дєнков написав на своїй сторінці у Facebook.

"Друзі, дуже дякую за підтримку. Я ще ніколи такого не відчував. Зі мною все гаразд, ми порозумілися з Білгород-Дністровським ТЦК, і я незабаром долучусь до підрозділу, до якого хотів ще до цього інциденту. Незабаром розповім. Це найкращий для мене варіант", — написав журналіст.

Напередодні, 27 травня, головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва повідомляла, що Дєнкова близько доби утримують працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки міста Білгород-Дністровський, що в Одеській області.

"За нашими даними, Дмитра затримали, забрали телефон та всі засоби зв'язку. Близько доби ми не знали, де він перебуває, бо він не виходив на зв'язок", — заявила вона.

Мусаєва додала, що встановити місцеперебування Дєнкова вдалося лише після того, як батьки подали заяву в поліцію на розшук.

Юристи у коментарі УП сказали, що фактично вказані діяння містять ознаки злочину, передбаченого ст. 146 Кримінального кодексу України – незаконне позбавлення волі (відповідальність до 10 років в'язниці). Наразі готуються необхідні документи для звернення до правоохоронних органів.

Дмитро оновив дані в "Резерв+" та стояв на військовому обліку.

Своєю чергою речниця Одеського обласного ТЦК Ірина Драган у коментарі "Суспільному" зазначила, що вони наразі "перевіряють цю інформацію".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: