fbpx
Сьогодні
фото 18:29 27 Тра 2024

Жертв через обстріл "Епіцентру" в Харкові могло бути набагато більше: біля гіпермаркету знайшли нерозірваний боєприпас

Фото: Харківська обласна прокуратура

Прокурори спільно з працівниками ДСНС та слідчими СБУ і Нацполіції виявили нерозірваний боєприпас у близько 80 м від будівельного гіпермаркету, який зазнав ворожих авіаударів 25 травня.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі, пише Рубрика.

За попередніми даними, це також УМПБ Д-30, який дивом 25 травня не долетів до будівельного гіпермаркету.

Крім того, встановлено, що російські військові здійснювали корегування вогню за допомогою БпЛА-розвідників. Це свідчить про свідому тактику російської федерації, спрямовану на знищення цивільного населення Харкова.

"Російська армія цілеспрямовано здійснила запуск одразу декількох боєприпасів, щоб спричинити якомога більше смертей серед працівників та відвідувачів, а також залякати мешканців міста", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про обстріл гіпермаркету в Харкові 25 травня

25 травня, близько 16:00 у Харкові пролунав вибух, після чого мер міста Ігор Терехов повідомив про можливий приліт у спальному районі міста. Пізніше з'ясувалося, що росіяни ударили двома КАБами по будівельному гіпермаркеті. 

Кількість загиблих внаслідок удару по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" 25 травня в Харкові зросла до 18, ще 48 людей поранено.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Своєю чергою в Європейському Союзі, ПАРЄ та ООН засудили російський терористичний ракетний удар по Харкову, що відбувся 25 травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: