fbpx
Сьогодні
22:16 27 Тра 2024

Зеленський зустрівся з головами палат і фракцій парламенту Іспанії

Фото: Офіс Президента

У Мадриді Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головами Конгресу депутатів та Сенату Генеральних кортесів Іспанії Франсиною Арменголь та Педро Ролланом, а також з головами фракцій іспанського парламенту.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

На зустрічі були присутні представники всіх партій Конгресу депутатів та Сенату. Володимир Зеленський відзначив підтримку України з боку парламенту Іспанії під час повномасштабної агресії росії.

Усі фракції підтримали подальше надання всебічної допомоги Україні, висловили повну підтримку її суверенітету й територіальної цілісності.

Під час зустрічі обговорили розвиток співпраці між парламентами двох країн. Окрему увагу приділили підготовці Глобального саміту миру, а також відзначили важливість якомога ширшої присутності країн з усіх континентів, зокрема держав Латинської Америки.

Володимир Зеленський запросив іспанських парламентарів відвідати Україну.

Як повідомлялося, сьогодні, 27 травня, Зеленський перебуває з візитом в Іспанії, де він, зокрема, підписав із прем'єром Педро Санчесом двосторонню безпекову угоду, яка передбачає один мільярд євро військової допомоги цього року, а на період до 2027 року — 5 мільярдів євро для України від Іспанії через Європейський фонд миру.

Також під час офіційного візиту до Іспанії Президент України Володимир Зеленський мав аудієнцію у Його Величності Короля Феліпе VI.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: