fbpx
Сьогодні
Фото 13:18 27 Тра 2024

З'явились фото із супутника наслідків атаки на загоризонтну РЛС у рф за 1800 км від кордону

Українські розвідники в ніч на 27 травня атакували загоризонтну радіолокаційну станцію "Воронеж-М". З'явилися супутникові знімки наслідків.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на "Радіо Свобода".

Як повідомлялось раніше, у ніч на 27 травня дрон ГУР вразив ворожу загоризонтну РЛС "Воронеж-М". Вона розташована в місті Орськ Оренбурзької області.

"Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 кілометрів до об'єкта противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе", – розповіло джерело ЗМІ.

Так, на знімках видно, ймовірно, сліди пожежі.

При цьому, як зазначається, якість фото не дозволяє оцінити ступінь можливого ураження.

Довідка про загоризонтні радіолокаційні станції "Воронеж"

Сімейство стаціонарних загоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності "Воронеж" призначене для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів. Мова також йде про балістичні, або ж крилаті ракети.

РЛС "Воронеж-М". Фото: russianarms.ru

Сімейство складається зі станцій:

  • метрового діапазону хвиль – "Воронеж-М", "Воронеж-ВП";
  • дециметрового – "Воронеж-ДМ";
  • сантиметрового – "Воронеж-СМ".

Довгохвильові станції забезпечують високу дальність виявлення об'єктів, короткохвильові дозволяють точніше визначити параметри цілі.

"Воронеж-М", який сьогодні уразив дрон ГУР, здатний виявляти цілі на відстані до 6 тисяч кілометрів.

Зазначимо, що минулий рекорд було встановлено Службою безпеки України (СБУ) ще 9 травня. Тоді ж було здійснено атаку на нафтопереробний завод у Башкирії. Перед тим як завдати удару, дрон пролетів близько 1,5 тисячі кілометрів.

Нагадаємо, Рубрика повідомляла, що сьогодні вранці нібито відбулася "масована атака" на Орловську область. У місті Лівни Орловської області дрон "впав" на паливно-заправну станцію, пошкодивши частину фасаду. Ще один БПЛА, як стверджують росіяни, теж "впав" на ту ж станцію, коли туди для усунення наслідків приїхали співробітники оперативних служб.

Останні атаки українських ударних безпілотників по російських НПЗ

Нагадаємо, що 23 травня ударні безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України завдали удару по низці об'єктів російського військово-промислового комплексу в Татарстані.

Також у ніч на 19 травня у росії заявили про атаку ударних безпілотників та ракет по низці регіонів рф: влучання сталося на нафтопереробному заводі у Краснодарському краї, після потужних вибухів розпочалася пожежа. У станиці Кущівська Краснодарського краю також БПЛА атакували військовий аеродром.

А 17 травня у Бєлгородській області росії заявили про нічну атаку безпілотників. Також в місті Туапсе (Краснодарський край) через атаку безпілотників сталася пожежа на місцевому нафтопереробному заводі (НПЗ). 

Також 13 травня під ураженням опинилися нафтобаза та електропідстанція в Липецькій та Бєлгородській областях рф.

Окрім того, в ніч на 11 травня, ударні безпілотники Головного управляння розвідки  атакували Волгоградський нафтопереробний завод в російській федерації, який входить у корпорацію "Лукойла".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: