fbpx
Сьогодні
12:59 27 Тра 2024

ЦНС: російські загарбники на окупованих територіях "націоналізують" майно українців

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни розробили процедуру націоналізації нерухомості українців.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на ЦНС.

Як зауважили у ЦНС, більшість населення регіону вимушено було залишити регіон після окупації.

Однак наразі росіяни почали нову хвилю процесу конфіскації майна з подальшою передачею своїм посіпакам.

Зокрема, у новому "порядку" вказано, що ворог може оголосити "безгосподарчим" приміщення у випадку, якщо власник його не переоформив за російськими правилами, або рік за адресою не платили за комунальні послуги.

"Тепер всі власники нерухомості мають впродовж 30-ти днів переоформити право власності. Звичайно, що більшість населення, яке покинуло міста не зможе це зробити. таким чином росіяни просто захоплять житло", – пише ЦНС.

Раніше Рубрика повідомляла, що російські окупанти посилили фільтраційні заходи на захоплених територіях півдня України.

На блокпостах вони влаштовують ретельні огляди з метою виявити українських патріотів, а на підприємствах збирають списки людей, які ще не отримали російських паспортів.

Також повідомлялось, що на тимчасово окупованих територіях України з 1 листопада міноборони рф розпочне мобілізацію через надсилання електронних повісток.

А на тимчасово окупованій території Луганщини, яку росіяни захопили у 2022 році, склалася критична ситуація з ліками. Там немає централізованої доставки медикаментів, тож місцеві жителі шукають медичні препарати через оголошення на під'їздах.

Нагадаємо, у лютому онлайн-видання Східний Варіант запустило  "гарячу лінію" для мешканців прифронтових і тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини, яка називається"HelpPrint". 

Ця ініціатива має на меті надати можливість для безпечного обміну інформацією та розповіді особистих історій чи проблемних ситуацій, що відбуваються на територіях, де обмежений доступ українських журналістів.

За 2 місяці функціонування "гарячої лінії" команда Східного Варіанта отримала 52 звернення від українців, які проживають на тимчасово окупованих чи прифронтових територій. Координатор опрацював запити та надав запитувачам контакти організацій, що зможуть посприяти вирішенню питань.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: