fbpx
Сьогодні
Відео, фото 13:50 27 Тра 2024

Президент України прибув до Мадриду

Фото: Телеграм / Володимир Зеленський

У понеділок, 27 травня,  президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до іспанської столиці Мадрида.

Про це повідомляє Рубрика із посиланням на El Pais.

Літак Зеленського вже приземлився в аеропорту Мадрида-Барахаса. В аеропорту українського президента зустрів король Іспанії Філіп VI.

Незабаром після цього глави держав прослухали гімни своїх країн, починаючи з гімну України.

"Прибув до Іспанії, щоб підписати двосторонню безпекову угоду та провести переговори з прем'єр-міністром Педро Санчесом", — написав Зеленський у Телеграм.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Як розповів глава держави, він проведе переговори з іспанським прем'єр-міністром Педро Санчесом. Вони обговорять:

  • продовження оборонної співпраці,
  • підготовку нового пакету військової допомоги,
  • тренування українських військових.

"Попереду в нас два саміти: Саміт миру та Саміт Європейської ради. Узгодимо наші кроки, щоб кожен з них дав конкретні результати", — додав Зеленський.

Фото: ОПУ

Також українському президенту організували:

  • прийом у Короля Феліпе VI,
  • зустріч з головами палат і фракцій іспанського парламенту.

Фото: ОПУ

Очікується, що Зеленський підпише з Санчесом двосторонню угоду про співпрацю в галузі безпеки після спільної заяви НАТО минулого року.

Разом з іншими країнами Європейського Союзу Іспанія зобов'язалася підтримати Україну фінансовою та військовою допомогою після вторгнення росії в лютому 2022 року.

Фото: ОПУ

Нагадаємо, як писала Рубрика 13 травня, президент України Володимир Зеленський найближчими днями мав відвідати Мадрид, для підписання двосторонньої угоди про безпеку з Іспанією. Від Іспанії договір мав підписати прем'єр-міністр Педро Санчес.

Зазначають, що двостороння угода про безпеку між Іспанією та Україною забезпечить стабільність і передбачуваність військової підтримки, яку Іспанія вже надає Києву за допомогою постачань зброї, підготовки більше ніж 4 000 бійців у Навчально-координаційному центрі в Толедо і догляду за десятками поранених у військовому госпіталі в Сарагосі.

А вже 14 травня стала відома дата майбутнього візиту Зеленського до Іспанії. Глава держави мав відвідати столицю Іспанії – Мадрид – 17 травня.

Проте видання EFE з посиланням на джерела в королівському палаці повідомило, що президент України Володимир Зеленський скасував свій візит до Іспанії, запланований на 17 травня, через складну ситуацію на фронті.

Згодом стало відомо, що через ситуацію з загостренням на фронті, зокрема наступ ворога на Харківщині, президент Володимир Зеленський дав доручення перенести всі міжнародні заходи за його участі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: