Новини

Посольство Італії передало музичні інструменти Харківському музколеджу, який постраждав від російських обстрілів

Сьогодні, 27 травня, Посольство Італійської Республіки в Україні  передало Міністерству культури та інформаційної політики України два цифрових піаніно, тромбон, трубу та валторну. Ці музичні інструменти будуть передані до Харківського музичного фахового коледжу ім. Б. М. Лятошинського, який постраждав від російських бомбардувань.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на МКІП. 

Це стало можливим за сприяння Міністерства закордонних справ і міжнародного співробітництва Італійської Республіки, Посольства України в Італійській Республіці, муніципалітету Мілана, а також Міністерства культури та інформаційної політики України.

Фото Антоніни Вишневської

«Сьогодні ми є свідками співпраці на міждержавному рівні між Україною та Італією. Нині Уряд Італії, в особі шановного пана Посла, передає для української молоді інструменти, які важливі для того, щоб творити, збагачувати наш світ красою та набувати майстерності в музиці. Я маю задоволення подякувати всім дотичним. Адже ніколи не буває багато добра. І чим більше ми будемо сьогодні бачити такого прояву з боку наших партнерів, з боку наших європейських друзів, тим впевненіше ми будемо відчувати те, що ми є бажаними в європейській родині», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Фото Антоніни Вишневської

Карандєєв наголосив, що це символ солідарності Італії з Україною, жест підтримки від Італії.

"Наша солідарність виявляється також і в культурному секторі. Хотів би подякувати всім, хто був причетний до організації цього заходу», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Й. В. П'єр Франческо Дзадзо", – зазначив Карандєєв.

Він також додав, що цей проєкт був ініційований італійською асоціацією 4 Elements AssociAction. Таким чином вона хотіла продемонструвати солідарність з Україною та, зокрема, Харківським музичним фаховим коледжем ім. Б. М. Лятошинського, що сильно постраждав від російських бомбардувань.

Фото Антоніни Вишневської

Головною героїнею та амбасадоркою проєкту є українська скрипалька Віра Литовченко. Про неї зняли документальний фільм, який представлятимуть на різноманітних культурних заходах, телеканалах, щоб продовжити збір коштів для Ліцею та сприяти почуттю відповідальності, до будь-якої форми мистецтва.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: морська піхота отримала п’ять командних пунктів управління безпілотниками

У межах спільного проєкту фонду "Повернись живим" та групи компаній VIDI під назвою "Драйв розвідки"… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У київській картинній галереї відкрилася фотовиставка “Не мовчи. Полон вбиває”

У Національному музеї "Київська картинна галерея" відкрилася фотовиставка "Не мовчи. Полон вбиває", яку присвятили жінкам, що… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Під час останніх атак “Іскандерами” по Одещині та Дніпропетровщині окупанти поцілили по макетах літаків

російські загарбники нещодавно завдали удару по аеродрому в Дніпропетровській області та атакували Одеську: українські захисники… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — 2500 дронів від Латвії, а українські дрони почнуть купувати через Prozorro

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🇱🇻 У липні… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Українська співачка Федишин на зібрані на концертах $300 тисяч купила 60 авто для ЗСУ

Під час благодійного туру Сполученими Штатами Америки та Канадою, який тривав у травні та червні,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У столиці відреставрували хрест Софійського собору

У Києві фахівці завершили реставрацію центрального хреста Софійського собору. Про це повідомив перший заступник генерального… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.