fbpx
Сьогодні
16:23 27 Тра 2024

Кількість загиблих унаслідок атаки росіян на "Епіцентр" у Харкові збільшилася до 18

Фото: : ХАРКІВСЬКА ОВА

Кількість загиблих внаслідок удару по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" 25 травня в Харкові зросла до 18, ще 48 людей поранено.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, пише Рубрика.

"Оновлена інформація щодо загиблих в торгівельно у центрі. Кількість загиблих зросла до 18. Поранено 48 людей". 

Повідомляється, що безвісти зниклими залишаються 5 людей.

Тим часом Харківська обласна прокуратура повідомила про 17 загиблих. Серед них – 17-річний хлопець, тіло якого виявили під ранок 27 травня. Наразі упізнано 14 жертв — це 10 працівників гіпермаркету та троє відвідувачів. Також залишається 5 заяв щодо людей, зниклих безвісти.

Начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов розповів:

«Завдяки дослідженням ДНК нам вже вдалося впізнати дванадцять жертв ворожого удару. Особи ще двох встановили майже одразу, на місці. Пошукова операція триває, ми не припиняємо цю роботу. Продовжується і ідентифікація. Повернути тіла рідним загиблих зможемо одразу, як завершаться пошуки та впізнання», – повідомив Болвінов.

Харків обстріл

Фото: Сергій Болвінов / Фейсбук

За його даними, встановлено, що серед загиблих – двоє неповнолітніх.

«Тіло людини, яке знайшли зранку, належить 17-ти річному Кирилу. Хлопець жив в Харкові і в той день, як і десятки інших містян, прийшов до гіпермаркету. Впізнати його змогли за ДНК – зразки надала мама загиблого», – розповів керівник слідства.

Кількість жертв ще може зрости. Правоохоронці не припиняють пошуків, оскільки в гіпермаркеті можуть ще залишатися тіла. Слідчі встановили, що під час атаки на гіпермаркет в епіцентрі вибуху перебували щонайменше 20 людей.

Пошуки ускладнюються тим, що від деяких тіл майже нічого не залишилося, а територія магазину дуже велика. Не виключається також, що у гіпермаркеті є тіла людей, щодо яких не надходили заяви про зникнення.

Станом на 12:00 27 травня рятувальники розібрали близько 30% завалів. Доводиться призупиняти роботи під час сигналів повітряної тривоги, адже окупанти не вперше застосовують тактику подвійних ударів.

Що відомо про обстріл гіпермаркету в Харкові 25 травня

25 травня, близько 16:00 у Харкові пролунав вибух, після чого мер міста Ігор Терехов повідомив про можливий приліт у спальному районі міста. Пізніше з'ясувалося, що росіяни ударили двома КАБами по будівельному гіпермаркеті. 

На ранок 26 травня внаслідок російського ракетного удару зросла кількість загиблих до 12 осіб, також отримали поранення 43 людини. Окрім того, вважаються зниклими безвісти 16 людей.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Своєю чергою в Європейському Союзі, ПАРЄ та ООН засудили російський терористичний ракетний удар по Харкову, що відбувся 25 травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: