fbpx
Сьогодні
09:18 27 Тра 2024

ГУР вночі атакувало загоризонтну ворожу РЛС на рекордній відстані більше ніж 1800 км, - джерело

English version here

Фото: МЧС

Уночі 26 травня безпілотник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України  уразив російську загоризонтну радіолокаційну станцію "Воронеж-М".

Про це РБК-Україна розповіло джерело, передає Рубрика.

Уражена ціль розташована в місті Орськ Оренбурзької області Російської Федерації.

"Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 кілометрів до об'єкта противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе", – розповіло джерело.

Наразі наслідки удару уточнюються.

Довідка про загоризонтні радіолокаційні станції "Воронеж"

Сімейство стаціонарних загоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності "Воронеж" призначене для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів. Мова також йде про балістичні, або ж крилаті ракети.

РЛС "Воронеж-М". Фото: russianarms.ru

Сімейство складається зі станцій:

  • метрового діапазону хвиль – "Воронеж-М", "Воронеж-ВП";
  • дециметрового – "Воронеж-ДМ";
  • сантиметрового – "Воронеж-СМ".

"Воронеж-М", який сьогодні уразив дрон ГУР, здатний виявляти цілі на відстані до 6 тисяч кілометрів.

Зазначимо, що минулий рекорд було встановлено Службою безпеки України (СБУ) ще 9 травня. Тоді ж було здійснено атаку на нафтопереробний завод у Башкирії. Перед тим як завдати удару, дрон пролетів близько 1,5 тисячі кілометрів.

Нагадаємо, Рубрика повідомляла, що сьогодні вранці нібито відбулася "масована атака" на Орловську область. У місті Лівни Орловської області дрон "впав" на паливно-заправну станцію, пошкодивши частину фасаду. Ще один БПЛА, як стверджують росіяни, теж "впав" на ту ж станцію, коли туди для усунення наслідків приїхали співробітники оперативних служб.

Останні атаки українських ударних безпілотників по російських НПЗ

Нагадаємо, що 23 травня ударні безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України завдали удару по низці об'єктів російського військово-промислового комплексу в Татарстані.

Також у ніч на 19 травня у росії заявили про атаку ударних безпілотників та ракет по низці регіонів рф: влучання сталося на нафтопереробному заводі у Краснодарському краї, після потужних вибухів розпочалася пожежа. У станиці Кущівська Краснодарського краю також БПЛА атакували військовий аеродром.

А 17 травня у Бєлгородській області росії заявили про нічну атаку безпілотників. Також в місті Туапсе (Краснодарський край) через сьогоднішню атаку безпілотників сталася пожежа на місцевому нафтопереробному заводі (НПЗ). 

Також 13 травня під ураженням опинилися нафтобаза та електропідстанція в Липецькій та Бєлгородській областях рф.

Окрім того, в ніч на 11 травня, ударні безпілотники Головного управляння розвідки  атакували Волгоградський нафтопереробний завод в російській федерації, який входить у корпорацію "Лукойла".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: