fbpx
Сьогодні
20:46 27 Тра 2024

Через застосунок "Резерв+" свої дані оновили понад 14 тисяч військовозобов'язаних у 124 країнах

Свої облікові дані за кордоном через застосунок "Резерв+" із 18 травня оновили вже понад 14 тисяч військовозобов'язаних у 124 країнах.

Про це повідомило Міністерство оборони України, пише Рубрика.

«Наші громадяни за кордоном також користуються застосунком для уточнення даних. Це маленький, але важливий вчинок для країни. Ми цінуємо це і продовжуємо розвивати зручні сервіси для усіх – незалежно від того, де вони знаходяться», – сказала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Серед країн-лідерів – Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Велика Британія, Іспанія, Литва, Нідерланди та Словаччина.

«Загалом через застосунок «Резерв+» свої дані оновили станом на сьогодні понад 1,1 млн військовозобов'язаних. Водночас через ЦНАП – майже 55 тисяч, а через ТЦК – близько 38 тисяч громадян», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні, який посилює мобілізаційні заходи. Кабінет міністрів останніми днями ухвалив пакет постанов, якими затверджуються порядки мобілізації та військового обліку.

Також повідомлялось, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Повноцінна версія "Резерв+" зʼявиться вже влітку. Тоді й у додатку буде електронний військовий квиток.

А Кабінет Міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Водночас документи, які були оформлені до 16 травня, вважатимуться дійсними на всій території України до видачі документа нового зразка.

Окрім того, роботодавці, відповідно до постанови Кабінету міністрів, можуть видавати повістки військовозобов'язаним.

Також повідомлялось, що з 18 липня повістки до ТЦК почнуть надсилати через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію.

Відтепер також представники територіальних центрів комплектування мають право вручати повістки резервістам та військовозобов'язаним цілодобово.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: